Τα διαχρονικά ψέματα του Τσίπρα για το FBI και τη σκευωρία Novartis

124

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον λέει ο σοφός λαός και το ίδιο ισχύει και για τα διαχρονικά ψέματα και τις μεθοδεύσεις του Αλέξη Τσίπρα, της κυβέρνησής του και των… συν αυτώ, όσον αφορά στη σκευωρία Novartis.

Μετά και την αποκάλυψη του εγγράφου του FBI που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Γιάννης Αγγελής, προκύπτει  ότι ήταν σε γνώση της προηγούμενης κυβέρνησης και του πρώην πρωθυπουργού, καθώς και της εισαγγελίας διαφθοράς, τα στοιχεία των αμερικανικών αρχών, σύμφωνα με τα οποία δεν διέθεταν στοιχεία εμπλοκής Ελλήνων πολιτικών στην υπόθεση.

Κι όμως, ο Αλέξης Τσίπρας επί τρία χρόνια απέκρυπτε την αλήθεια και σπίλωνε συνειδήσεις χρησιμοποιώντας το FBI, χωρίς να διστάσει μάλιστα να εμφανίζεται και στη Βουλή παρουσιάζοντας δήθεν συντριπτικά στοιχεία, αν και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ είχε ενημερώσει ήδη από το 2017 για τη εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Στην προσπάθειά του, δε, να καλύψει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου «κράδαινε» και  έγγραφα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στις 8 Οκτωβρίου 2019, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Το βασικό ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και φυσικά η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, είναι γιατί δεν είχε συμπεριληφθεί το επίμαχο έγγραφο στη δικογραφία που είχε σταλεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018, για τα πολιτικά πρόσωπα – αντιπάλους της πρώην κυβέρνησης. Θα πρέπει ακόμη να απαντηθεί το ερώτημα γιατί στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί επιλεκτικά ορισμένες απαντήσεις των αμερικανικών αρχών και όχι τα δικά της ερωτήματα προς αυτές, καθώς και γιατί είχε αποκρύψει η προηγούμενη κυβέρνηση ότι είχαν ενημερωθεί από την αμερικανική πρεσβεία, καθώς το FBI μέχρι και το τέλος του 2018 επέμενε για τα περί μη εμπλοκής πολιτικών προσώπων.

Διαβάστε ακόμη: Βόμβες Αγγελή: «Ηθικός αυτουργός του ηθικού αυτουργού ο Τσίπρας»

Υπενθυμίζεται ότι το έγγραφο του FBI που κατέθεσε ο Γιάννης Αγγελής με διαβάθμιση «άμεση προτεραιότητα» είχε σταλεί στην εισαγγελία Διαφθοράς την 1η Αυγούστου 2017, από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Και πάλι όπως λέει ο σοφός λαός, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…