Βόμβες Αγγελή: «Ηθικός αυτουργός του ηθικού αυτουργού ο Τσίπρας»

by Έλσα

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάθεση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Κατά τη σημερινή του κατάθεση, ο κ. Αγγελής «κάρφωσε» τον «Ρασπούτιν» και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσε με την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Επιπλέον, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άφησε αιχμές και κατά του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «ηθικό αυτουργό του ηθικού αυτουργού».

Παράλληλα, ο κ. Αγγελής κατέθεσε στην επιτροπή έγγραφο του FBI που απαντά σε ερώτηση για τυχόν χρηματισμό γιατρών, πολιτικών κλπ, στο οποίο όμως αναφέρονται στοιχεία μόνο για γιατρούς. Υπενθυμίζεται ότι και χθες στην κατάθεση του , είχε διαβάσει έγγραφο του FBI, στο οποίο αναφερόταν πως δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση, αλλά μόνο γιατρών.

Η επικοινωνία «Ρασπούτιν» – Τουλουπάκη 

Όπως φέρεται να είπε ο κ. Αγγελής, «ο Ρασπούτιν συνεννοούταν με τον ενδιάμεσο σε ένα διαμέρισμα. Όταν η Τουλουπάκη ήταν Εισαγγελέας Διαφθοράς η επικοινωνία με τον Ρασπούτιν δεν γινόταν απευθείας. Υπήρχε ενδιάμεσος σύνδεσμος. Όμως όταν η Τουλουπάκη ήταν Επίκουρη στην Εισαγγελία Εφετών συνενοούταν απευθείας με τον Ρασπούτιν μέσω τηλεφώνων. Το αφεντικό της Τουλουπάκη ήταν ο “Ρασπούτιν”».

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε ότι «δεν ήξερα τίποτα ως επόπτης ότι γίνονταν συναντήσεις σε διαμερίσματα».

Τον Ρασπούτιν τον ήξεραν και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο

Σε άλλο σημείο, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να κατέθεσε πως «τον Ρασπούτιν τον ήξεραν ακόμη και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία Εφετών. Είχε γίνει μάλιστα και καταγγελία από συνταξιούχο δικηγόρο που ζητούσε να βρούμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Την καταγγελία η Δημητρίου την ανέθεσε στην Τουλουπάκη. Εγώ τότε μάλιστα της είπα «καλά είσαι καλά βάζεις την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο Ρασπούτιν;». «Τελικά η Τουλουπάκη είπε ότι αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τελικά την έβαλε στο αρχείο», φέρεται να είπε.

Μιας γυναικός αρχή η εισαγγελία Διαφθοράς

«Όλες τις συζητήσεις για την κυρία Τουλουπάκη τις κάναμε με την κυρία Παπασπύρου. Όπως σας έχω πει μου έλεγε ότι θα φύγει με τον ανασχηματισμό. Έγινε ανασχηματισμός και δεν έφυγε. Της είπα τότε της Παπασπύρου «καλά, το δούλεμα πάει σύννεφο». Και τότε μου είπε η Παπασπύρου οτι άλλαξε η γραμμή. «Θα την αφήσουμε να ολοκληρώσει την θητεία της και θα φύγει μετα». Όταν ανανεώθηκε και η θητεία της κυρίας Τουλουπάκη κατάλαβα ότι δεν είχαν σκοπό να την διώξουν. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν ενός ανδρός αρχή. Για την ακρίβεια μίας γυναικός αρχή. Η κυρία Τουλουπάκη έκανε ότι ήθελε. Δεν ελεγχόταν από κανέναν», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής. .

Για τους δύο θανάτους που σχετίζονται με την υπόθεση

Επιπλέον, όπως φέρεται να είπε «συζητούσαμε οι Εισαγγελείς για τους δύο θανάτους που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση Novartis. Του Μαυρίκου και ενός άλλου, του επονομαζόμενου «ντελιβερά».

Είπε «Αισθάνομαι νομικό και πραγματικό φόβο γιατί έχει υπάρξει ο θάνατος ενός δημοσιογράφου κι ενός ακόμα προσώπου. Αντιλαμβάνεστε από την εμπειρία μου ως εισαγγελέας αισθάνομαι φοβο», πρόσθεσε σύμφωνα με πληροφορίες.

 

Σχετικα Αρθρα