Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας, οπότε και οι εκπρόσωποι των μπλόκων από όλη την Ελλάδα θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Ήδη από χθες οι εκπρόσωποι των αγροτών της Θεσσαλίας διεμήνυαν θα σκληρύνουν τη στάση τους, απειλώντας με πολύωρες διακοπές κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς αλλά και με κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, δηλώνοντας ότι «θα δούμε εικόνες Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας».

Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες προτάσεις για τη μορφή της συνέχισης των κινητοποιήσεων, από συλλαλητήριο στην Αθήνα μέχρι ολικούς ή συμβολικούς αποκλεισμούς εθνικών δρόμων.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο να συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών. Κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου για την Ευρωπαϊκή Ένωση του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν σκοπεύει να συναντηθεί με τους αγρότες από τα μπλόκα, μέσα στις επόμενες ημέρες, απαντώντας: «Καθίστε πρώτα να πάρουν τις αποφάσεις τους...». Σε σχετική επισήμανση των δημοσιογράφων ότι «δεν αποκλείεται όμως μια συνάντηση μαζί τους...», απάντησε: «Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα. «Η οικονομία της χώρας βελτιώνεται γι’ αυτό και είμαστε σε θέση να διαθέσουμε αυτό το πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών. Οι πόροι όμως που έχουμε στην διάθεσή μας δεν είναι ανεξάντλητοι γι’ αυτό και δεν εξετάζονται επιπρόσθετα μέτρα. Κανείς δεν λέει ότι μία παρέμβαση από μόνη της λύνει ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Όμως, νομίζω ότι αναγνωρίζεται μια προσπάθεια η οποία θα συνεχιστεί», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.