Την πρόθεση της κυβέρνησης να συζητήσει με τους αγρότες για τα ζητήματα που τους απασχολούν, όχι όμως υπό το καθεστώς της απειλής του κλεισίματος των δρόμων επιβεβαίωσαν κυβερνητικές πηγές. 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν, επίσης, ότι οι αγρότες πρέπει να λάβουν ορισμένες αποφάσεις, όπως π.χ. να αποκτήσουν μια οργανωτική δομή, διότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καν συντονιστική επιτροπή. 

Το ενδεχόμενο συνάντησης είχε αφήσει ανοιχτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Καθίστε πρώτα να πάρουν τις αποφάσεις τους» είπε, και στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι αυτή η δήλωση δεν αποκλείει μια συνάτηση με τους αγρότες απάντησε: «Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα».

«Ο πρωθυπουργός υπήρξε σαφής. Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες μέσα στο πλαίσιο, όμως, κάποιων ορίων που προσδιορίζονται από την οικονομία» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν είναιο απέναντι σε καμία κοινωνική ομάδα και πρόσθεσε: «Μετρήσαμε τι μπορούμε να δώσουμε με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας και του προϋπολογισμού. Δεν πρέπει να υποτιμώνται αυτά που δοθήκαν».

Συνεχίζεται η συνεδρίαση των αγροτών

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζεται η συνεδρίαση των αγροτών στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα. Οι εκπρόσωποι των μπλόκων συζητούν για το μέλλον των κινητοποιήσεων μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.