Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ενημερώθηκε για τη εξέλιξη της φωτιάς στην Αττική και τις επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις για την πορεία της πυρκαγιάς και τις ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος από τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέστρεψε χθες εσπευσμένα από τα Χανιά, από την πρώτη στιγμή ήταν σε απευθείας επικοινωνία με συνεργάτες του, αλλά και με τον αρμόδιο υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Σήμερα, από το πρωί, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ παρόντες θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης. Από το Μέγαρο Μαξίμου, την ευθύνη της ενημέρωσης είχε ο διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων Γιώργος Ευθυμίου.

Σύμφωνα με όσα εκτιμώνται, κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου θα είναι τα εναέρια μέσα, τα οποία ξεκίνησαν το πρωί, αλλά και από χθες, οι συνθήκες ωστόσο που επικρατούσαν λόγω της ισχύος των ανέμων έφεραν την κατάσταση εκτός ελέγχου.