Σύρραξη στο ΣΥΡΙΖΑ: 53 vs Τσίπρα

137
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα να καθοδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει αντιπολιτευτικό στίγμα επισημαίνει το κείμενο συμπερασμάτων της πανελλαδικής συνάντησης της Πρωτοβουλίας Μελών 53+ του κόμματος.

Σε αυτό κάνουν λόγο για υποτονική και αμήχανη αντιπολίτευση σημειώνοντας πως «ως αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πολλές φορές σαν να μην έχει βρει ακόμα τον αντιπολιτευτικό βηματισμό του, σαν να μην έχει ξεκαθαρίσει τι είδους αντιπολίτευση θέλει και έχει σκοπό να κάνει».

Μάλιστα «ακυρώνουν» επί της ουσίας την προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως θα πρέπει «να λέμε ‘’αυτά έχουμε σκοπό να κάνουμε’’, και καλούμε τον κόσμο ‘’έλα να τα κάνουμε μαζί’’. Δεν μπορούμε να καλούμε τον κόσμο να ενταχτεί στις δυνάμεις μας απλώς επειδή είμαστε λίγοι και θέλουμε να γίνουμε περισσότεροι».

Προειδοποιούν μάλιστα πως το 31,5% των τελευταίων εκλογών δεν μπορεί να θεωρηθεί «μπετοναρισμένο» ενώ καταφέρονται εναντίων όσων ονειρεύονται ένα προεδρικό κόμμα αλλά και εκείνων που προκαλούν με τη στάση τους: «Να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, πιο μαζικοί, πιο σεμνοί και πιο συλλογικοί…» σημειώνουν.

Επισημαίνουν ότι «ολόκληρη η δομή και η λειτουργία του κόμματος χρειάζεται βελτίωση» συμπληρώνοντας πως «το κόμμα να έχει τον κρίσιμο ρόλο που του αντιστοιχεί στη λήψη όλων των αποφάσεων».

Ξεκαθαρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα και όχι παράταξη. «Οι όποιες αναζητήσεις για αλλαγή ονόματος ή για συμπλήρωσή του για να ‘’χωρέσει’’ συμμάχους μπορεί να δημιουργήσει συγχύσεις. Για παράδειγμα, έχουν προταθεί ονόματα που παραπέμπουν ευθέως σε συμμαχικό σχήμα και όχι σε ενιαίο πολιτικό οργανισμό» σχολιάζουν απορρίπτοντας κάθε τέτοιο σενάριο.

Αιχμές αφήνουν και για τον isyriza.gr: «δεν μετατρέπουμε το κόμμα μας σε έναν ψηφιακό πολιτικό φορέα που λειτουργεί, πολιτεύεται, αποφασίζει με κλικ και λάικ».

Οι 53+ «καρφώνουν» και τα «φαινόμενα παραγοντισμού και προσωπικών στρατηγικών που μας πλήγωσαν». «Να αλλάξουμε λογικές κλειστών γραφείων, έπαρσης, αλαζονείας. Να κλείσουμε την πόρτα στις κραυγές, σε μια δήθεν επιθετική πολιτική, που αναμφίβολα μας κόστισε και που ουδεμία σχέση έχει με την αναγκαία μαχητικότητα, αλλά και με την κουλτούρα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Να αλλάξουμε τον ηγετικό συγκεντρωτισμό και να ενισχύσουμε τη συλλογική λειτουργία, τις δημοκρατικές διαδικασίες, τον ρόλο των μελών. Να αλλάξουμε μια νοοτροπία που λέει ότι μόνοι μας μπορούμε, τις κλειστές συνεδριάσεις, τα φοβικά σύνδρομα. Και άλλα πολλά» τονίζουν.

Προειδοποιούν τον Αλέξη Τσίπρα πως «ένα κόμμα της Αριστεράς διέπεται από σαφείς κανόνες δεοντολογίας, που οφείλουν όλοι και όλες να τους τηρούν αυστηρά, χωρίς καμία εξαίρεση».

Ολόκληρο το μανιφέστο των 53+

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr