Λίγες μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη, στο γραφείο του στη Βουλή τον υποψήφιο με τη στήριξη του κόμματος της Κουμουνδούρου δήμαρχο Αθηναίων και επικεφαλή του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» Κώστα Ζαχαριάδη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης». 

Η συζήτηση ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Ζαχαριάδη επικεντρώθηκε, με αφορμή και τις εκλογές, στα προβλήματα που υφίστανται στην πόλη της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν οι δήμοι στην καθημερινότητα των πολιτών.

Επίσης, θυμήθηκε και την περίοδο, οπότε και ο ίδιος ήταν υποψήφιος για τη δημαρχία στην Αθήνα και επικεφαλής της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης. Ακόμα, εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπο του Κώστα Ζαχαριάδη. Ο τελευταίος, από πλευράς του, μίλησε για την ποιότητα του ψηφοδελτίου του, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών, ευχαριστώντας θερμά τον πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για τη βοήθειά του. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ζαχαριάδης, αν και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του κράτησε και κρατάει μία ουδέτερη στάση, δίνοντας την εντύπωση πως έχει ρίξει όλο του το βάρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και απλώς προσπαθεί να προχωράει σύμφωνα με ό,τι εξέλιξη προκύπτει, αποφεύγοντας τις έριδες.

Αρκεί να ληφθεί υπόψη πως έχει συναντηθεί ήδη με τον νέο πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του για τον δήμο και σήμερα βρέθηκε με τον πρώην πρόεδρο, να τον συμβουλευθεί και μάλιστα, λίγο πριν την κεντρική προεκλογική του ομιλία.

Τέλος, η τελευταία δημοσκόπηση της Prorata για το εκλογικό αποτέλεσμα στον δήμο Αθηναίων δεν καταγράφει «αισιόδοξα» ευρήματα για τον κ. Ζαχαριάδη, καθώς, η διαφορά του με τον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιο  Κώστα Μπακογιάννη είναι ιδαίτερα σημαντική (Κώστας Μπακογιάννης: 38%, Κώστας Ζαχαριάδης: 14,5%).