Μετά την επίθεση στη δικαιοσύνη από τον Στέφανο Κασσελάκη, αντί απάντησης για την εταιρία OSIOS LLC συμφερόντων του, με έδρα τις ΗΠΑ, και την εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, ήρθε και η επίθεση στην πραγματικότητα από την εκπρόσωπο Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Βούλα Κεχαγιά, επιχειρώντας να απαντήσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη και τη χθεσινή δήλωσή του πως «ο κ. Κασσελάκης αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη», «είδε» προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να ρίξει σκιές στον αρχηγό του, γιατί, λέει, ο λαός «έχει αρχίσει να της γυρίζει την πλάτη».

Το γεγονός είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται καμία... βοήθεια υπονόμευσης, αφού η εισαγγελική παρέμβαση ήρθε μετά από δημόσια αντιπαράθεση με αφορμή την απόλυση από τον κ. Κασσελάκη, του μέχρι πρότινος οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θύμιου Γεωργόπουλου, συνέπεια του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος.

Ελλείψει, λοιπόν, σοβαρής απάντησης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύει την επίθεση στην ίδια την πραγματικότητα, καθώς σημειώνει: «Προφανώς και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία της για το γεγονός πως ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να της γυρίζει την πλάτη λίγους μόλις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, κάτι που αποτυπώνεται με σαφήνεια στα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων».

«Μπροστά σ' αυτήν τη διαπίστωση και υπό το βάρος της καταδίκης της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ζητήματα Κράτους Δικαίου επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τον πρόεδρο του προσπαθώντας να πείσει ότι "όλοι το ίδιο είναι". Χρησιμοποιεί παραμορφωτικούς φακούς για να υπονομεύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ρίξει σκιές στον αρχηγό της Στέφανο Κασσελάκη», σημειώνει η Βούλα Κεχαγιά, σε μια εντελώς αυθαίρετη ανάγνωση των δημοσκοπήσεων από τη μία και συνέχιση της συκοφάντησης της χώρας μας από την άλλη.

Η ίδια συνεχίζει στη δήλωσή της λέγοντας: «Ματαιοπονεί! Στις ΗΠΑ η επιχειρηματικότητα για τους απόδημους Έλληνες είναι συνυφασμένη με τη διαφάνεια και τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα σε αντίθεση με πρακτικές στις οποίες έχουν συνηθίσει διάφορες οικογένειες που πλουτίζουν με αδιαφανή και πολλές φορές «αδιευκρίνιστο» τρόπο ακόμη και μέσω εξωχώριων εταιρειών.

Προφανώς έχοντας μάθει να λειτουργούν μ' αυτόν τον τρόπο, χωρίς μάλιστα να φορολογούνται όπως όλοι οι απόδημοι επιχειρηματίες ακόμη και για το τελευταίο ευρώ/ δολάριο θεωρούν ότι όλοι οι άλλοι καταφεύγουν στα ίδια μέσα».