ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αντιπολίτευση «φορμόλη»

200

Όλα τα περιμέναμε από την αντιπολίτευση, αλλά και να φθάσουν πολιτικά κόμματα να μιλάνε σοβαρά για «διπλά βιβλία» στα κρούσματα ξεπερνάει κάθε τι… ψεκαστικό που είχε ακουσθεί μέχρι σήμερα.

Για να μιλάμε ανοιχτά, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ του περιθωρίου των συνιστωσών κατέστησε το περιθώριο και την αρλούμπα ιδεολογία. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην προκειμένη περίπτωση ξεπέρασε τον εαυτό του, ή κατά μια έννοια έβγαλε τον πραγματικό εαυτό του ώστε όσοι είχαν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τη σοβαρότητα των επιχειρημάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πεισθούν εντελώς για τη φαιδροτητά τους.

Εκείνο που δεν περιμέναμε είναι ότι τα σωματίδια από τους ψεκασμούς του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλαβαν το ανώτερο αναπνευστικό του «τιμημένου» και εν πολλοίς υπερτιμημένου ΚΚΕ. Το γεγονός ότι και στον Περισσό μιλάνε σοβαρά ότι στον ΕΟΔΥ κρατάνε «διπλά βιβλία» για τα κρούσματα, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να αφήσει μόνο του το ΣΥΡΙΖΑ να εισπράξει τα οφέλη που προσδοκούν στην Κουμουνδούρου ότι θα προκύψουν από τη φθορά της κυβέρνησης.

Ηθικό δίδαγμα: Όλοι έχουν τον «Πολάκη» τους και αρκεί μόνο να υπάρξει το ερέθισμα για να βγει από μέσα τους και να αναδειχθεί. Η στάση του ΚΚΕ, όχι μόνο σε σχέση με τέτοιες ψεκασμένες απόψεις αλλά και λόγω των… αντι-κορωνοϊκών συγκεντρώσεων στις οποίες ηγείται, δείχνει ότι η κομμουνιστική αριστερά στην Ελλάδα δεν είναι μόνο αναχρονιστική, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μυρίζει φορμόλη.

Ο Ιός

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr