Συντάξεις και Δούρου “καίνε” την κυβέρνηση

102
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥΑντιπολίτευση τρόλλ;

Μια παροιμία λέει, «ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Εν προκειμένω, οι κυβερνητικοί ψεύτες χαίρονται επί πενταετία, εν μέσω βαθύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με θρασύτατα ψεύδη, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, επιθετική ρητορική και υποσχέσεις. Όπως φαίνεται όμως, έκαναν το μοιραίο λάθος.

ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥ
Υποτιμώντας για πολλοστή φορά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και την ανάγκη των συνταξιούχων, επιχείρησαν, δέκα μέρες πριν τις εκλογές να τους εξαγοράσουν με δύο τρόπους.
Πρώτον, δίνοντας την υποτιθέμενη 13η σύνταξη και δεύτερον, ανακοινώνοντας ότι στα μέσα αυτής της εβδομάδας θα χορηγήσουν και την σύνταξη του επόμενου μήνα, έτσι για να πείσουν το αγαθό πόπολο, ότι από εδώ και πέρα με ΣΥΡΙΖΑ, θα βρέχει χρήμα…!
Είναι νομοτέλεια όμως, στην ζωή και στην πολιτική, η «καλή τύχη» να μην κρατά για πάντα.
Έτσι, οι άμοιροι συνταξιούχοι, αντί για μια ολόκληρη σύνταξη, βρέθηκαν ενώπιον ενός απίστευτου εμπαιγμού, με τα ΑΤΜ να βγάζουν ψίχουλα, τα οποία επιπροσθέτως θα στοιχίσουν πολύ ακριβά , αφού με την προσθήκη του ευτελούς ποσού που αναλογεί στον καθένα, για κάποιους αλλάζουν οι φορολογικές κλίμακες.
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί για ορισμένους που είχαν απαλλαγή φόρου, με τα νέα δεδομένα η φορολογική «λυπητερή» θα είναι βαριά.
Η κατακραυγή είναι τόσο μεγάλη , ώστε η κυβερνητική πλειοψηφία , αναγκάστηκε να αποσύρει το προεκλογικό σποτ με την γιαγιά που αναρωτιόταν πόσες φορές της έκοψαν την σύνταξη και τα κυβερνητικά στελέχη να προσπαθούν απελπισμένα να πείσουν ότι τα ποσά των καταβληθεισών συντάξεων είναι μικρά λόγω των κρατήσεων, γεγονός που αποδεικνύει ότι το μέτρο είναι πλέον μόνιμου χαρακτήρα.
Οι πιέσεις που δέχονται στον ΣΥΡΙΖΑ πια είναι εμφανείς και αποτυπώνονται τόσο στον εκνευρισμό του Αλέξη Τσίπρα και την επιθετικότητα των ομιλιών του, όσο και στο απελπισμένο επιχείρημα που επιστρατεύθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ότι δημοσκόπηση αποτελεί η τηλεθέαση των συνεντεύξεων των πολιτικών αρχηγών γεγονός που αποδεικνύει το κλείσιμο της ψαλίδας!!!
Την ίδια ώρα, οργή και ανυπολόγιστη ζημία έχει προκαλέσει το προκλητικό, στα όρια της Υβρεως προεκλογικό σποτ της κυρίας Δούρου, το οποίο επαναφέρει στις μνήμες την τραγωδία στο ΜΑΤΙ και καθιστά σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όχι μόνο δεν κατενόησαν το μέγεθος της διαχειριστικής τους ανεπάρκειας και των εγκληματικών τους λαθών, αλλά με απίστευτη αλαζονεία, επιχειρούν ακόμη και σήμερα μετάθεση ευθυνών , αρνούμενοι, έστω για τους τύπους, να ζητήσουν συγγνώμη και να αναλάβουν την ευθύνη για την εκατόμβη των θυμάτων…Είτε πρόκειται για άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας, είτε για καθεστωτική αντίληψη , το κλίμα στην κοινωνία είναι εκρηκτικό και είναι αμφίβολο, αν θα εκτονωθεί με τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης, όπως αυτή της επαναφοράς του ΕΚΑΣ για συγκεκριμένες ομάδες συνταξιούχων η με το γεγονός ότι ξαναθυμήθηκαν τις καθαρίστριες και τα κόκκινα αγωνιστικά γάντια, του αριστερού θεάτρου.
Η κλεψύδρα δείχνει να αδειάζει απότομα για την κυβερνητική παράταξη και η καλή τύχη δείχνει να την έχει εγκαταλείψει.
Μέσα σε όλα ήρθε και ο «κακός καιρός» της Γιουροβίζιον που επανέφερε στο προσκήνιο το Μακεδονικό που τόσο πολύ επιθυμούσαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο να ξεχαστεί. Η Βόρεια Μακεδονία πριμοδοτήθηκε εξαιρετικά, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρέδωσε Μακεδονική ταυτότητα , εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια…
Μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές περίμεναν ότι θα κάνουν πορεία θριάμβου και βρίσκονται ξαφνικά να απολογούνται στο δικό τους προνομιακό ακροατήριο.. Οι παροιμίες είναι σοφές τελικά…