Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών αναμένεται να απασχολήσει την τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12:00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των συζητήσεων με την Τουρκία σχετικά με τη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με όσα είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, «βιώνουμε μια επιδείνωση στο μεταναστευτικό». «Εκεί που είχαμε περίπου 8.000 ροές, μπορεί να φτάσουμε μέχρι τις 30.000 ροές. Σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται ότι θα φτάσουμε στα πάρα πολύ δύσκολα χρόνια που είχαμε φτάσει μέχρι και στις 800.000», έκανε σαφές χθες.

Το τελευταίο, ωστόσο, 48ωρο ο αιθμός των μεταναστευτικών ροών έχει μειωθεί σημαντικά, με την κατάσταση να δείχνει βελτιωμένη, αλλά να μην επιτρέπει εφησυχασμό, όπως διαμηνύεται.

Στις 7:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μαξίμου.