Έμφαση στη μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγμαοτποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή του να εφαρμοστούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και για τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύτηκε.

Ο ίδιος, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο, είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε ότι, εκ των πραγμάτων, αναλώνουμε αρκετό χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων. Αυτό είναι πια μία πραγματικότητα η οποία έχω την εντύπωση ότι θα μάς συνοδεύει διαρκώς, αλλά δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μάς εξέλεξαν οι πολίτες και μάς έδωσαν αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό, που δεν είναι άλλος από το να εφαρμόσουμε μεγάλες και τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς δημοσίων πολιτικών».

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με σαφή την προσδοκία κυβέρνησης και κόμματος ο χάρτης να βαφτεί γαλάζιος.

Αναμένεται να δει να στείλει το δικό του μήνυμα στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη και όχι μια τοξική αντιπολίτευση.