Με διαδοχικά μηνύματα του 112 οι Αρχές καλούν τους κατοίκους των περιοχών Νταού Πεντέλης και Καλλιτεχνούπολης να απομακρυνθούν λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ειδικότερα, προς τους κατοίκους της περιοχής Νταού Πεντέλης εστάλη μήνυμα με την οδηγία να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος προς τη Ραφήνα, ενώ η ίδια οδηγία δόθηκε και στους κατοίκους της Καλλιτεχνούπολης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, αυτήν την ώρα επιχειρούν στην περιοχή της Διώνης και της Καλλιτεχνούπολης 9 ελικόπτερα και στο Γραμματικό 7 αεροσκάφη, ενώ άλλα τόσα εναέρια μέσα πυρόσβεσης ανεφοδιάζονται για τις ίδιες περιοχές.

Λίγο πριν τις 9:30 το πρωί στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους των οικισμών Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας με την οδηγία να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος προς Παλλήνη.

Υπενθυμίζεται ότι στους κατοίκους των ίδιων περιοχών είχε σταλεί μήνυμα από το 112 και στις 05:13 το πρωί για να απομακρυνθούν προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Σημειώνεται ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 560 πυροσβέστες και 16 ομάδες δασοκομάντος με 177 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 32 εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.