«Η γοητεία του πιάνου - Ποιήματα και πεζά για πιάνο» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη. 

Θα ακουστούν κομμάτια για πιάνο των Chopin, Liszt, Beethoven, Schumann, Schubert, Χατζιδάκι και Κουρουπού, γοητευτικές μινιατούρες μαζί με ποιήματα και κείμενα που αναφέρονται στο πολύτροπο και δυναμικό, το ευαίσθητο και τρυφερό άκουσμα του πιάνου. Από τον Οδυσσέα Ελύτη, στον Jorge Luis Borges, από τον Γιώργο Σαραντάρη, στους Marcel Proust, Paul Verlaine, Colette και Eric-Emmanuel Schmitt. Μικρά αποσπάσματα, στίχοι, μελωδίες του λόγου για τον πολύτροπο ήχο του πιάνου, που από βελούδινο ψιθύρισμα φτάνει μέχρι την κραυγή του κεραυνού.

H αρμονική διάσταση του πιάνου, ο πλούτος των συνηχήσεων, το αναδεικνύουν σε βασιλέα των μουσικών οργάνων. «Το πιάνο είναι ο τόπος όπου συντελείται μια μεταμόρφωση. Μπορεί ο πιανίστας, αν το θέλει, με τον ήχο του να μας θυμίσει το τραγούδισμα της ανθρώπινη φωνής, τη χροιά άλλων οργάνων ή της ορχήστρας, ένα ουράνιο τόξο, ακόμη και την αρμονία των σφαιρών», γράφει ο Αυστριακός πιανίστας και άνθρωπος των γραμμάτων, Alfred Brendel. 

Στο πιάνο θα είναι ο Τίτος Γουβέλης και στην αφήγηση η Ιουλίτα Ηλιοπούλου. 

Η συναυλία θα αρχίσει στις 20:30. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20, 15, και 10 ευρώ