Οι πολύ καλές διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Μαυροβουνίου και το κοινό όραμα για την ευρύτερη περιοχή επιβεβαίωθηκαν κατά τη συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη αρχηγού κράτους του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα μετά την ανεξαρτητοποίησή του το 2006.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου στην Ηρώδου Αττικού και αφού έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και πραγματοποιήθηκε η επιθεώρηση του αγήματος, εισήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αρχικά είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια διευρυμένες συνομιλίες.

Η κ. Σακελλαροπούλλου υπογράμμισε προς τον Μαυροβούνιο ομόλογό της, τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τη στήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου.

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η Ελλάδα πιστεύει ότι σε περιόδους με αυξανόμενες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως αυτή που διανύουμε, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων είναι προς το πολιτικό και οικονομικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αποτελεί και κίνητρο για τις χώρες αυτές, προκειμένου να κάνουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Υποστηρίζουμε απολύτως την πρωτοβουλία της γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου, ώστε να μη χαθεί το momentum πολιτικής διεύρυνσης των Δυτικών Βαλκανίων».

Από την πλευρά του, ο κ. Τζουκάνοβιτς ευχαρίστησε την Ελληνίδα ομόλογό του για τη συνεχή υποστήριξη και βοήθεια της χώρας μας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου και όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.