Η καθολική εφαρμογή της εισόδου στα γήπεδα με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet από τις 17/8 και η σύμβαση για το VAR που ολοκληρώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου με τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου.  

Οι κ. Βρούτσης και Παπαστεργίου ενημερώθηκαν για τις προετοιμασίες των ΠΑΕ, ώστε με το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου όλοι οι φίλαθλοι να ταυτοποιούν ψηφιακά το εισιτήριό τους μέσω του Gov.gr Wallet για τους αγώνες της Super League 1 και του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Η συγκεκριμένη διαδικασία αναβαθμίζει πλήρως το επίπεδο ασφαλείας στα γήπεδα και προβλέφθηκε στον ν.5085/2024, μαζί με την υπόλοιπη δέσμη μέτρων για την πάταξη της παραβατικότητας. Υπενθυμίζεται ότι με απλό τρόπο οι πολίτες προβαίνουν στην ταυτοποίηση του εισιτηρίου τους μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet που έχουν στο κινητό τους τηλέφωνο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), πριν κατεβάσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play ή το App Store.  

Σε ό,τι αφορά στην ανανέωση της σύμβασης για το VAR, ο Μηνάς Λυσάνδρου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των συγκεκριμένων υπηρεσιών για τη διαφάνεια στο ποδόσφαιρο, στο επείγον της διαδικασίας επέκτασής της και ζήτησε να εξακολουθήσει η Πολιτεία να το χρηματοδοτεί, μέσω του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως συμβαίνει από το 2019. 

Ο Γιάννης Βρούτσης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου υπογράμμισαν τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει, αυτά τα χρόνια εφαρμογής του, το VAR στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος και συνηγόρησαν στην αδήριτη ανάγκη να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Δεσμεύτηκαν να εξετάσουν το αίτημα, αλλά επεσήμαναν στον πρόεδρο της Super League ότι δεν μπορεί να είναι υποχρέωση της πολιτείας η εσαεί χρηματοδότηση του VAR με επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων.