Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 11 Ιουλίου, μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπως είχε ανακοινωθεί από την Δευτέρα 10 Ιουλίου από τον Λευκό Οίκο, μετά και το τουρκικό «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο. Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωση εξέδωσε ο Λευκός Οίκος σχετικά με όλα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση των δύο προέδρων, με τις αμυντικές και οικονομικές προτεραιότητες να είναι κάποια από τα θέματα που απασχόλησαν.

Ακόμα, έγινε λόγος και για τις προσπάθειες που χρειάζεται να γίνουν, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η διμερής συνεργασία τους, ενώ όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου: «Συζήτησαν επίσης περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της διαρκούς υποστήριξής τους προς την Ουκρανία και της σημασίας της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως νωρίτερα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προχωρήσει στη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία σε συνεννόηση με το Κογκρέσο.