Δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνει, στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είχε από χθες σειρά επαφών.

Χθες Τρίτη ο Πάολο Τζεντιλόνι συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. Μετά το πέρας της συνάντησης -στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το νέο πλαίσιο δημοσιονομικών κανόνων, η πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς επίσης και θέματα φορολογικής πολιτικής- ο Πάολο Τζεντιλόνι εξήρε την ελληνική οικονομία. «Είμαι σήμερα εδώ στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσω τον φίλο μου, υπουργό Χατζηδάκη. Συζητήσαμε την οικονομική κατάσταση. Όπως γνωρίζετε, συνολικά η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μάλλον αδύναμη. Είχαμε το περασμένο έτος 11 κράτη- μέλη με αρνητική ανάπτυξη. Ωστόσο, είμαστε ελαφρώς πιο αισιόδοξοι για το δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς, καθώς θα έχουμε βελτίωση στην αγορά εργασίας. Ο πληθωρισμός μειώνεται και με τη σειρά του θα οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων δανεισμού μέσα στους επόμενους μήνες και έχουμε αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση αποφεύγοντας την ύφεση. Οπότε, ναι, η δραστηριότητα είναι αδύναμη, αλλά οι προοπτικές για το δεύτερο μισό του έτους και την επόμενη χρονιά είναι πιο θετικές. Φυσικά, υπάρχει ανησυχία για το γεωπολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο βρισκόμαστε. Η Ελλάδα παρουσιάζει πιο δυνατή οικονομία συγκριτικά με το μέσο όρο της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή από πλευράς υπουργείου, του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση και των υφυπουργών Χάρη Θεοχάρη και Αθανάσιου Πετραλιά και από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του γενικού διευθυντή της DG TAXUD Γεράσιμου Θωμά και της επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νιόβης Ρίγκου.