Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισκέφθηκε το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τη συζήτησή τους να επικεντρώνεται σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, στις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων και στο οξύ πρόβλημα της στέγασης.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών την πρόταση που βρίσκεται στον κεντρικό σχεδιασμό του για τη δημιουργία εστιών που θα απευθύνονται σε νέους φοιτητές αλλά και σε νέες οικογένειες με παιδιά, με στόχο να δοθεί έμπρακτη στήριξη σε όσους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος στέγασης, ιδιαίτερα στην Αθήνα. 

Τον Κυριάκο Πιερρακάκη υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Χριστουπόλεως Βαρνάβας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Κατά την έναρξη της συζήτησης, ο Μακαριώτατος ρώτησε τον υπουργό για το κλίμα που επικράτησε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλεται για την υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. 

Η συζήτηση πέρασε στη συνέχεια στα θέματα κοινωνικής πολιτικής και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, με ιδιαίτερη αναφορά στις περισσότερο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η πρόταση του Αρχιεπισκόπου για τις εστίες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πρόταση που ανέπτυξε ο Αρχιεπίσκοπος για τη δημιουργία εστιών για νέους φοιτητές και νέες οικογένειες με παιδιά. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βρίσκεται στον κεντρικό σχεδιασμό του Μακαριωτάτου και συνδέεται άμεσα με τις αυξημένες στεγαστικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν νέοι άνθρωποι και οικογένειες.

Όπως σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε πολίτες που δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος στέγασης, πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο στην Αθήνα. Η πρόταση αφορά τόσο τους φοιτητές που χρειάζονται οικονομικά προσιτή στέγη κατά τη διάρκεια των σπουδών τους όσο και νέες οικογένειες με παιδιά, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις.

Στο επίκεντρο οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Αρχιεπίσκοπος και υπουργός συζήτησαν ευρύτερα τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και τις δυνατότητες στήριξης των πολιτών που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες. Το στεγαστικό αποτέλεσε βασικό μέρος αυτής της συζήτησης, καθώς το υψηλό κόστος κατοικίας επιβαρύνει ιδιαίτερα τους νέους που ξεκινούν τις σπουδές ή την επαγγελματική τους πορεία, αλλά και τις οικογένειες με παιδιά.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, καθώς και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού, Νικόλαος Δημάκης.