Νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Λάκκα Κατσαρή εστάλη στις 10:02 στους κατοίκους τους Ασπρόπυργου, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. «Εάν βρίσκεστε σε Λάκκα Κατσαρή απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους κατοίκους των οικισμών Ποντίων και Βέρας προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Οικισμό Ποντίων, Οικισμό Βέρας απομακρυνθείτε  προς Ελευσίνα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Διακοπή Προαστιακού

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή. Συγκεκριμένα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-'Ανω Λιόσια, κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής. Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στο Σ.Σ Κινέτας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις στα δρομολόγια σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.