Κοινή… δράση και με τον Κυριάκο Βελόπουλο αναλαμβάνει το ΚΚΕ με την επιστολή που έστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ώστε να διαμορφωθεί ένα κοινό κείμενο προς την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες και μέσω της ιδιότητας του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά στο τέλος τσακώθηκε με τον Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέλαβε την πρωτοβουλία και έστειλε την επιστολή στα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην Σπαρτιατών. Την έστειλε δηλαδή και στην Ελληνική Λύση και στη Νίκη, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να απαντά θετικά στα σημεία που αναφέρονται σε αυτήν και να δηλώνει «παρών» στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.

Όχι για τη στάση του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά για το γεγονός ότι το ΚΚΕ εντάσσει στην πρωτοβουλία και την Ελληνική Λύση, θυμίζοντας κάπως την κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τη Ζωή Κωνταντοπούλου. Και μάλιστα επί ενός θέματος για το οποίο η κυβέρνηση έχει λάβει ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή. Θέση που υπενθύμισε με σαφήνεια και ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο… τσακωμός του ΚΚΕ με τον Αλέξη Χαρίτση, τον προέδρο της Νέας Αριστεράς, ο οποίος απάντησε μεν θετικά, ζήτησε όμως να μπουν και άλλα αιτήματα στην πρωτοβουλία αυτήν. Συγκεριμένα ο Νίκος Καραθανασόπουλος στη Βουλή είπει ότι ενώ έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Κυριάκος Βελόπουλος «ο κ. Χαρίτσης έρχεται με ύφος χιλίων καρδιναλίων να πει ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι πίσω, να βάλουμε λέει και πιο ριζοσπαστικά στοιχεία» υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Χαρίτσης ως υπουργός υπέγραφε συμφωνίες με το Ισραήλ.

Είπε και κάτι ακόμη, ενδεχομένως λόγω της σύμπλευσης με την Ελληνική Λύση. Είπε ότι «ούτε μέσα από αυτήν την επιστολή θα μοιράσουμε πιστοποιητικά προοδευτικότητας».