Συμπαγής η ΝΔ στην ψήφιση της τροπολογίας για το ποδόσφαιρο

89

Η ΚΟ της ΝΔ θα εμφανιστεί συμπαγής κατά την ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας για το ποδόσφαιρο και τον εξορθολογισμό των ποινών, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 13:00, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας ένα καθαρό μήνυμα.

Κληθείς να σχολιάσει σενάρια περί ενδεχόμενων διαρροών, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε: «Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία. Κάποιες απουσίες είναι πιθανώς δικαιολογημένες». Επιπλέον, τόνισε ότι το θέμα του ποδοσφαίρου δεν προκάλεσε κυβερνητική κρίση ενώ προανήγγειλε και νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για το ποδόσφαιρο.

Όπως είπε, το θέμα του ποδοσφαίρου είναι δύσκολο καθώς απευθύνεται κυρίως στο θυμικό. «Αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή με την νομοθετική πρωτοβουλία που είναι στην Βουλή και ψηφίζεται σήμερα είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα και να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση. Οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που θα δείτε στο επόμενο διάστημα σχετίζονται συνολικά με το θέμα του ποδοσφαίρου και της διαχείρισης του επομένως θα ήθελα να διαφυλαχθώ σε σχέση με αυτά που θα δείτε στο ποδόσφαιρο τα οποία δεν σχετίζονται με ποινές μόνο αλλά με ολόκληρη οργάνωση».
Αναφερόμενος στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι ορισμένοι επέλεξαν να βγάλουν το χέρι τους από τη φωτιά, απέχοντας από την ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία θα απέχουν η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία – εξπρές που προώθησε το Μέγαρο Μαξίμου για άμεση ψήφιση στη Βουλή απαλείφθηκε η εξοντωτική ποινή του υποβιβασμού για περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας ομάδων ποδοσφαίρου, που οριζόταν ως τώρα. Στη θέση της θεσπίστηκε νέα διάταξη με την οποία εφεξής όσοι κρίνονται από την αθλητική Δικαιοσύνη ένοχοι για τέτοιες παραβάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας να τιμωρούνται με αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών.

Υπό κανονικές συνθήκες, η τροπολογία θα είχε περάσει την Τρίτη, καθώς κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο νωρίς το βράδυ και μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε περιγράψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Πλην, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, δίχως να πάρει ξεκάθαρη θέση επί της ουσίας της ρύθμισης που κατέθεσε η κυβέρνηση, υπέβαλε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

,

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr