Ο τραγικός πατέρας Τόμας Χαντ από το Ισραήλ έχασε την 8χρονη κόρη του, καθώς η μικρή δολοφονήθηκε από ένοπλους της Χαμάς στην επίθεση που εξαπέλυσαν στο κιμπούτς Μπεερί, το πρωί του Σαββάτου.

Όπως γράφειο Guardian, ο ίδιος συντετριμμένος παραχώρησε συνέντευξη στο CNN όπου με δάκρυα στα μάτια δήλωσε για την αδικοχαμένη κόρη του: «Καλύτερα νεκρή παρά όμηρος της Χαμάς».

Ο Τόμας Χαντ δήλωσε ότι το κιμπούτς τους δεχόταν τα πυρά για περίπου 12 ώρες, ωστόσο για όλο αυτό το διάστημα δεν γνώριζε πού βρισκόταν η 8χρονη κόρη του γιατί είχε πάει να κοιμηθεί στο σπίτι μιας φίλης της, κάτι που
έκανε σπάνια, όπως είπε.

«Ο θάνατός της ήταν ευλογία»

«Βρήκαμε την Έμιλι. Είναι νεκρή. Η αντίδρασή μου ήταν: «Ευτυχώς» Είπα "‘ναι" και χαμογέλασα, γιατί αυτή είναι η καλύτερη είδηση από τις πιθανότητες που ήξερα», είπε ο Χαντ συντετριμμένος.

«Αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή είδηση που θα μπορούσα να μάθω» είπε με δάκρυα στα μάτια. «Ήταν είτε νεκρή, είτε στη Γάζα. Και αν ξέρετε τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, αυτό είναι χειρότερο και από το θάνατο», δήλωσε.

«Δε θα είχαν φαγητό. Δεν θα είχαν νερό. Θα ήταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με πολλούς ανθρώπους, τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, ώρα, μέρα και πιθανόν και τα επόμενα χρόνια. Έτσι ο θάνατος ήταν μια ευλογία. Μια απόλυτη ευλογία».