Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αταγωνισμού για το πρόστιμο που επέβαλε στις τράπεζες έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Όπως γνωρίζετε επιβλήθηκε ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο στις τράπεζες για εναρμονισμένες πρακτικές το οποίο ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι όλοι οι θεσμοί του κράτους, ανεξάρτητες αρχές αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, μπορούν να λειτουργήσουν ώστε να διασφαλίσουν ότι η αγορά λειτουργεί απρόσκοπτα, ο ανταγωνισμός λειτουργεί απρόσκοπτα τελικά προς όφελος του πολίτη», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην ΠτΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο ύψους 41.756.180,10 ευρώ σε πέντε τραπεζικά ιδρύματα και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, για εναρμονισμένη πρακτική στα διατραπεζικά συστήματα και στις υπηρεσίες πληρωμών και ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν σήμερα τα νοικοκυριά, τονίζοντας πως στην κατεύθυνση της αντιμετώπισής της θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά. «Δεν είναι δυνατόν μια εισαγόμενη κρίση ακριβείας να είναι ευκαιρία για κερδοσκοπία και θέλω με την  ευκαιρία αυτή να συγχαρώ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού», σημείωσε.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει τα νοικοκυριά όχι μόνο με έκτακτα μέτρα αλλά με μόνιμα μέτρα στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος. Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρωθυπουργός θύμισε ότι από 1.1.2024 θα έχουμε τις πρώτες αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, μετά από 14 χρόνια, ενώ θα σταματήσει η παρακράτηση για τους συνταξιούχους οι οποίοι μέχρι σήμερα εργάζονταν.