Η απονομή των δύο «Χρυσών Σφαιρών» στον Γιώργο Λάνθιμο αναγνωρίζουν την απίθανη δημιουργικότητά του, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εκφράζοντας τα θερμά της συγχαρητήρια στον Έλληνα σκηνοθέτη που τα τελευταία χρόνια διανύει μια λαμπρή καριέρα στο Χόλιγουντ, γεγονός που αποδεικνύει και η μεγάλη επιτυχία που κατέγραψε η ταινία του «Poor Things» στα χθεσινοβραδινά βραβεία Χρυσών Σφαιρών. 

«Με τις δυο "Χρυσές Σφαίρες" που απονεμήθηκαν στον Γιώργο Λάνθιμο, για την ταινία του “Poor Things”, σε συνέχεια του "Χρυσού Λέοντα" με τον οποίο τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, αναγνωρίζεται η απίθανη δημιουργικότητά του, καθώς ανοίγει νέους δρόμους έκφρασης, στην κινηματογραφική τέχνη», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Μενδώνη. 

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, προβλέποντας πως η απονομή των δύο αυτών βραβτείων αποτελούν λαμπρό πρόλογο για το μέλλον του ταλαντούχου σκηνοθέτη: «Ο Γιώργος Λάνθιμος με τις δημιουργίες του, πρωταγωνιστεί ίσως στην πιο ανταγωνιστική αγορά της εποχής μας. Πιστεύω πώς η απονομή των δύο χρυσών σφαιρών αποτελούν έναν λαμπρό πρόλογο στα όσα επακολουθούν».