Ο Ιωνικός «άλωσε» σήμερα (9/4) -για την 3η αγωνιστική των play outs στη Super League 1- την Τρίπολη και «σφιχταγκάλιασε» την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία. Οι Νικαιώτες επικράτησαν, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», του Αστέρα με 2-1.

Οι γηπεδούχοι, με το… καλησπέρα, προηγήθηκαν με τον Ριέρα (5′) αλλά η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους. Οι οποίοι, με τα γκολ των Τσιγκρίνσκι (29′), Μάντζη (41′, 52′) υλοποίησαν τον στόχο τους. Οι Αρκάδες το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Μουνάφο (87′).

Πλέον, ο Ιωνικός μετράει 33 βαθμούς και θα πρέπει να γίνει «ιδανικός αυτόχειρας» για να μην «σφραγίσει το εισιτήριο» της παραμονής. Ο Αστέρας Τρίπολης, που έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα «σαλόνια» και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, έμεινε στους 39 πόντους.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Γκαρθία, Χριστόπουλος, Αντζουλάς, Άλβαρες, Βαλιέντε (79′ Ιγκλέσιας), Σανταφέ (46′ Μουνάφο), Τιλίκα, Ριέρα (46′ Κρέσπι), Σονί (59′ Σίτο), Μπενίτο (59′ Μπαράλες).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Ρομαό (88′ Τσιριγώτης), Βαλεριάνος, Κάνιας, Ντάλσιο (61′ Κιάκος), Άοσμαν (82′ Γκοτσούλιας), Λένις (46′ Τουράμ), Μάντζης (82′ Καμπράλ).