Στο έλεος των bots του ΤikTok και μιας ανίερης εκστρατείας που εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με το eureporter.co και τον Paul Halloran που υπογράφει το σχετικό δημοσίευμα.

Καταγράφοντας τις πραγματικές συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία, ο συντάκτης συγκρίνει τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα με τα όσα προηγήθηκαν στη Ρουμανία υπέρ της Ακροδεξιάς.

«Εν αγνοία του ευρύτερου κοινού, ο θυμός και οι ανησυχίες τους σχετικά με τον χειρισμό του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών έχουν καταληφθεί από ληστρικές οντότητες που επιδιώκουν να προωθήσουν τις δικές τους προσωπικές ατζέντες» γράφει και εξηγεί ότι «από τον Δεκέμβριο του 2024 ένας στρατός χιλιάδων bots, μη αυθεντικών χρηστών, που ενεργούν με συντονισμένο και δόλιο τρόπο και προωθούνται από τους αμφιλεγόμενους αλγόριθμους του TikTok και άλλων κοινωνικών δικτύων, ενεργούν ως μέρος μιας εκστρατείας για να εκτρέψουν την προσοχή του κοινού στην Ελλάδα και να αυξήσουν την ορατότητα των αναρτήσεων που προωθούνται από τα πιο ακραία στοιχεία διαμαρτυρίας».