Mε το βραβείο «ηγέτης» της πρωτοβουλίας Hellas and Diaspora - The Future τιμήθηκε ο βουλευτής του αμερικανικού Κογκρέσου, Τζον Σαρμπάνις, για την προσφορά του στην ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Τζον Σαρμπάνις μίλησε για τη δημοκρατία και για τη θητεία του, η οποία ήταν αφιερωμένη σε αυτήν. Μίλησε για την προσπάθειά του να κάνει τους Αμερικανούς να νιώθουν ότι ακούγονται. Κατά τη διάρκεια του δείπνου αναφέρθηκε στους νέους που τον εμπνέουν οι οποίοι εργάζονται για ιδανικά τα οποία και ο ίδιος πρεσβεύει. Απέτισε, δε, φόρο τιμής στους γονείς του και ιδιαίτερα στον πατέρα του Πολ, επαναλαμβάνοντας τη φράση του σχετικά με την καλοσύνη για τους άλλους: «δεν είναι μεγάλο πράγμα αλλά αποδώσαμε λίγη δικαιοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους». 

O Τζον Σαρμπάνις έχει ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την πολιτική, μετά από 18 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας, που ακολούθησαν τα 36 χρόνια του πατέρα του επίσης βουλευτή, Πολ Σαρμπάνις.

Η βράβευση έγινε στο επίσημο δείπνο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο περιθώριο του 5ου Southeast Europe & East Med, που συνδιοργανώνουν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας και η «Καθημερινή».