Στον… κουβά για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά σειρά είχε η περίπτωση της Ακρόπολης και των καταγγελιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα έργα ανάπλασης στον Ιερό Βράχο, μεταξύ των οποίων και αυτές που αφορούσαν τη διεύρυνση των διαδρομών επισκέψεων και τον ανελκυστήρα.

Στις αρχές Απριλίου μάλιστα με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφορικά με την έλευση επιθεωρητών της UNESCO βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν και ερώτησή στη Βουλή καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και κυρίως την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ότι εκθέτουν τη χώρα.

Φευ! Και αυτό το αφήγημα κατέρρευσε αφού η επιθεώρηση της UNESCO έδειξε πως  η Ακρόπολη είναι «πρότυπο συντήρησης κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο». Μάλιστα αναφέρει πως τα έργου που έχουν γίνει έγιναν μετά από τις απαραίτητες μελέτες, εξετάσεις και φυσικά με την απαραίτητη τεκμηρίωση.

Όπως αναφέρει η έκθεση για την Ακρόπολη των Αθηνών  η «γενική κατάσταση της Εξέχουσας Οικουμενικής Αξίας του ενταγμένου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς Μνημείου με την ονομασία “Ακρόπολη, Αθήνα” είναι εξαιρετική και προστατεύεται επαρκώς. Νόμοι και κανονισμοί διασφαλίζουν την προστασία του μνημείου και της ζώνης προστασίας του (buffer zone)».