Στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη, κλήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό επίθεσης σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως κατήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε) και καταγράφεται σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας. Εξηγήσεις ζήτησε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευτέρης Αυγενάκης έμεινε στο γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε βιαστικά χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Νωρίτερα, ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε ζητήσει «συγγνώμη» για το επεισόδιο, κάνοντας λόγο για «υπερβολές και ανακρίβειες» σε σχετικά δημοσιεύματα. Σημειώνεται πως σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε, ο πρώην υπουργός, στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί σε πτήση προς Κρήτη, προχώρησε σε βιαιοπραγία σε βάρος υπαλλήλου, χτυπώντας τον με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι, απειλώντας μάλιστα έναν εκ των δοκίμων που έφτασαν στο σημείο ότι θα τον μεταθέσει.

Υπογραμμίζεται ότι ο Παύλος Μαρινάκης, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι «συμπεριφορές του τύπου "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" δεν γίνονται ανεκτές». Σχολιάζοντας το βίντεο στο οποίο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται να επιτίθεται σε εργαζόμενο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», είπε πως «δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών» και τόνισε: «Αλλά θα σας πω ότι μπορεί για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου να δίνεται χρόνος, αλλά συμπεριφορές κρίνονται ακαριαία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στο ερώτημα αν θα διαγραφεί ο Λευτέρης Αυγενάκης λέγοντας ότι πρέπει πρώτα να δώσει εξηγήσεις. «Ας περιμένουμε τις εξηγήσεις του και θα δείτε την αντίδρασή μας» είπε.