Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Χαρδαλιάς, παρέστη σήμερα Κυριακή 23 Απριλίου 2023, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην τελετή εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα και Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Αγίου Γεωργίου, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Πεζικού.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τον κ. Χαρδαλιά συνόδευσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υφυπουργός παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών του 3ου Συντάγματος Πεζικού κατά την περίοδο 1912 – 1922.

Ακολούθως περιηγήθηκε στη στατική έκθεση οπλικών συστημάτων και μέσων στον προαύλιο χώρο της Σχολής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Συμεών Κεδίκογλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα εκπροσωπήθηκαν από τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό ε.α. Γεώργιο Καμπά (ΣΥΡΙΖΑ), τον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Θωμά Χατζηαθανασίου (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και τον πολιτευτή Ευβοίας κ. Βασίλειο Αρμόνη (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ).

Παρέστησαν επίσης οι Αρχηγοί ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ, ο Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αναθεωρητής Α΄ κ. Θεόδωρος Παπακώστας, ανώτατοι και ανώτεροι εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και αντιπροσωπεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ