Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο νησί της Άνδρου μια αποστροφή του νυν δημάρχου του νησιού Δημήτρη Λοτσάρη και εκ νέου υποψηφίου. Σε προεκλογική εκδήλωση που πραγματοποίησε σε γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, ερωτηθείς για το ποιο θεωρεί ο ίδιος ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού, απάντησε πως αυτό είναι η… νοοτροπία των Ανδριωτών! 

Αυτή η φράση του δημάρχου προκάλεσε το «πάγωμα» αρκετών παρευρισκόμενων που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν την ομιλία του. Παράλληλα, πυροδότησε κύμα αντιδράσεων και δυσαρέσκειας μερίδας πολιτών στην Άνδρο, αντιδράσεις που αναπαράχθηκαν και στα κοινωνικά δίκτυα, και μάλιστα λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Λοτσάρη, κάνοντας λόγο για προσβολή προς τους πολίτες της Άνδρου, αλλά και για διχαστικό λόγο από την πλευρά του δημάρχου. 

«Για τον κύριο Λοτσάρη δεν είναι πρόβλημα τα σκουπίδια, τα δίκτυα ύδρευσης, το κακό οδικό δίκτυο, η συγκοινωνία, η μηδενική ανακύκλωση, τα λιμάνια που είναι εργοτάξια, η έλλειψη υποδομών, η εγκατάλειψη των χωριών, το πάρτυ των απευθείας αναθέσεων, η κατασκευασμένη παραπληροφόρηση και τόσα άλλα. Για τον κ. Λοτσάρη το μόνο πρόβλημα είναι η νοοτροπία των Ανδριωτών, που τον επέλεξαν για έπαρχο και μετά για δήμαρχο», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η παράταξη «Άνδρος-Ανοιχτοί Ορίζοντες». 

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που με τα λεγόμενα του δημιουργεί αντιδράσεις στο νησί. Αρκετές είναι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν μετατραπεί σε «Ροντέο», με τον ίδιο αλλά και στελέχη του να έχουν σηκώσει κατά καιρούς τους τόνους προκαλώντας ακόμη και με ύβρεις τους αντιπάλους τους. 

Μένει να φανεί αν η συγκεκριμένη φράση του θα μεταφραστεί και σε αρνητική ψήφο στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Πάντως οι εκλογές στην Άνδρο είναι από τις πιο αμφίρροπες των τελευταίων ετών και σίγουρα όποια παράταξη αν εκλεγεί θα έχει να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις που απαιτούν ηρεμία και ενότητα.