Ακόμη ένα φιάσκο, πολιτικό και κοινοβουλευτικό, θα προστεθεί στο (πλούσιο) βιογραφικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις σημερινές αποκαλύψεις.

Οι αποκαλύψεις αφορούν:
1ο Στη γραπτή συγνώμη(σ.σ.: μετά την αγωγή που κατέθεσε εις βάρος του η Opinion Poll) του εκλογικού αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλου προς την Opinion Poll και τον Ζαχαρία Ζούπη.
2ο Στον έλεγχο του ΠΕΣΣ του ΣΕΔΕΑ από τον οποίο προκύπτει ότι όχι μόνο είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ η Opinion Poll, αλλά όπως τονίζει σε ανακοίνωση του και αποκαλύπτει σήμερα tomanifesto.gr, “πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ΠΕΣΣ όπως πραγματοποιείται με τη μεγίστη σοβαρότητα και αυστηρότητα σε όλες τις Εταιρείες μέλη του ΣΕΔΕΑ. Σύμφωνα με τον έλεγχο, μας εστάλη η βεβαίωση ελέγχου με τη κρίση ότι επιβεβαιώθηκε η σαφής εναρμόνισή μας με τις απαιτήσεις του Κανονισμού ΠΕΣΣ”. Τόμπολα!

Υπενθυμίζουμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αμετροεπής και λαϊκιστής Τσίπρας αφού πρώτα κατήγγειλαν αρκετές φορές δημόσια την Opinion Poll (διαβάστε περισσότερα εδώ, εδώ και εδώ) στη συνέχεια ζήτησαν και εξεταστική(!!!) για την εταιρία.

Για την ιστορία, τον περασμένο Ιούνιο ο Ηλίας Νικολακόπουλος μιλώντας στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι μέλος του Συνδέσμου Δημοσκοπήσεων και “άρα, δεν υπάγεται στον εσωτερικό έλεγχο του συνδέσμου”.

«Είναι μια εταιρεία που τη βλέπουμε με επιφύλαξη και ο διευθυντής της αρθρογραφεί επί πολιτικών θεμάτων με συγκεκριμένη πολιτική θέση, κάτι που είναι άκομψο» είπε. Αναφερόμενος στην δημοσκόπηση που είχε κάνει εκείνο το διάστημα η Opinion για το ΚΙΝΑΛ, ο γνωστός εκλογολόγος… απεφάνθη (στην ίδια συνέντευξη) ότι «“η έρευνα έχει στόχευση-παρέμβαση στο ΚΙΝΑΛ. Οι αριθμοί που δίνει δεν ανταποκρίνονται στα δημοσκοπικά ευρήματα”…».

Αφήσαμε για το τέλος, δύο ρητορικές ερωτήσεις προς τους μουστερήδες της Κουμουνδούρου:
Πρώτη: Μετά τη συγνώμη Νικολακόπουλου και μετά την απόφαση-κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΕΔΕΑ, με τι μούτρα θα ξαναπάνε οι βουλευτές του στην εξεταστική;
Δεύτερη: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα δικαιολογήσουν το πολιτικό τους στραπάτσο, αναφορικά με την Opinion Poll;

Ακολουθούν, η ανακοίνωση της Opinion Poll, η ενυπόγραφη δήλωση-συγνώμη του κ. Ηλία Νικολακόπουλου και η βεβαίωση ελέγχου ΠΕΣΣ του ΣΕΔΕΑ

ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ OPINION POLL Ο ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ανακοίνωση της OPINION POLL

Όπως είναι γνωστό, στις 3 Μαίου ο κ Ηλίας Νικολακόπουλος είχε δώσει συνέντευξη στον Ρ/Σ « Στο Κόκκινο» στην οποία είχε αναφέρει σειρά ανακριβειών για την OPINION POLL, ανακριβειών που προκάλεσαν την άμεση αντίδρασή μας με δήλωση του Διευθυντή Ερευνών της Ζαχαρία Ζούπη. Ήταν φανερό, ότι όσα είχαν ειπωθεί απαξίωναν την επιστημονική , ερευνητική εργασία μας και γι αυτό καταφύγαμε σε αγωγή η οποία θα εκδικαζόταν στις 6 Δεκεμβρίου.
Σημειώνουμε, ότι οι δηλώσεις του κ. Ηλία Νικολακόπουλου γίνονταν μια μέρα μετά την ημέρα κατάθεσης της πρότασης Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να καλεστούμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής γιατί τους φαίνονταν « περίεργα» τα αποτελέσματα της Πανελλαδικής Πολιτικής έρευνας που είχαμε πραγματοποιήσει λίγες μέρες πριν σε δείγμα 1.600 και μάλιστα συμφωνούσαν με τα αποτελέσματα όλων των ερευνών όλων των εταιρειών εκείνης της περιόδου! Τότε ξεκίνησε και η στοχοποίηση της εταιρείας μας και η συστηματική συκοφάντησή της, με την προσπάθεια αυτή να φτάνει στο παγκόσμια πρωτότυπο σημείο να συγκροτείται Εξεταστική Επιτροπή στην ατζέντα της οποίας να περιλαμβάνεται …μια έρευνα από τις εκατοντάδες που έχει πραγματοποιήσει στην πολύχρονη πορεία της η OPINION POLL.

Mετά από διαβούλευση και την εκδήλωση πρόθεσης από την πλευρά του κ. Ηλία Νικολακόπουλου να προχωρήσει σε διόρθωση των αρχικών του δηλώσεων και την αποκατάσταση της αλήθειας, η OPINION POLL σταματάει την διαδικασία της αγωγής.

Δεν είμαστε δικομανείς, δεν μας αρέσει η εικόνα δημοσκόπων που κατηγορούν άλλους δημοσκόπους ή και που φτάνουν στα δικαστήρια. Για εμάς το πρώτιστο είναι η αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την OPINION POLL, η άρση όποιου ερωτήματος μπορεί να υπάρχει σχετικά με την αξιοπιστία των ερευνών μας, η οποία άλλωστε έχει φανεί με την μεγάλης ακρίβειας προσέγγιση εκλογικών αποτελεσμάτων, όπως στις Ευρωεκλογές και τις Εθνικές Εκλογές του 2019.

Η δήλωση του κ. Ηλία Νικολακόπουλου είναι η κάτωθι:
« Στις 3 Ιουνίου 2021, δήλωσα σε συνέντευξη που παραχώρησα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι η εταιρεία Opinion Poll δεν είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ και ότι, ως εκ τούτου, θα πρέπει να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί όταν κοιτάμε έρευνές της.

Εντούτοις, η ανωτέρω δήλωση δεν αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα, αφού η εν λόγω εταιρείας είχε γίνει, λίγους μήνες πριν, μέλος του ΣΕΔΕΑ, με αποτέλεσμα να υπάγεται πλέον στον εσωτερικό έλεγχο που έχουν καθιερώσει οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, ο οποίος διασφαλίζει την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων.

Ως εκ τούτου, αισθάνομαι την υποχρέωση να ανασκευάσω την ανακριβή πληροφορία και να δηλώσω ότι δεν είχα κανένα απολύτως σκοπό συκοφάντησης ή μείωσης της υπόληψης και της αξιοπιστίας του Ζαχαρία Ζούπη και της εταιρείας Opinion Poll και κανένα σκοπό πρόσκλησης της όποιας ζημίας στην συγκεκριμένη Εταιρεία Δημοσκοπήσεων.»

Η δήλωση αυτή μιλάει από μόνη της. Ωστόσο δεν είναι το μόνο που επιθυμούμε να δημοσιοποιήσουμε αυτή τη στιγμή.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος ΠΕΣΣ όπως πραγματοποιείται με τη μεγίστη σοβαρότητα και αυστηρότητα σε όλες τις Εταιρείες μέλη του ΣΕΔΕΑ.

Σύμφωνα με τον έλεγχο, μας εστάλη η βεβαίωση ελέγχου με τη κρίση ότι επιβεβαιώθηκε η σαφής εναρμόνισή μας με τις απαιτήσεις του Κανονισμού ΠΕΣΣ.

Σημειώνουμε δε, ότι ανάμεσα στις έρευνες που ελέγχθηκαν ως προς τον φάκελο ήταν και ή περίφημη έρευνα Μαϊου από την οποία ξεκίνησε η πρωτοφανής επίθεση που δεχόμαστε τους τελευταίους έξι μήνες σταθερά, επιθετικά, αναίτια, εξοντωτικά.

Θεωρούμε ότι αυτές οι δύο εξελίξεις είναι καταλυτικές για την αποκατάσταση της αλήθειας απέναντι στην προσπάθεια φθοράς που έχουμε δεχτεί.

Τα υπόλοιπα με την κατάθεση του Διευθυντή Ερευνών της Εταιρείας Ζαχαρία Ζούπη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Επισυναπτόμενα: 1. Η ενυπόγραφη δήλωση του κ. Ηλία Νικολακόπουλου
2. Η βεβαίωση ελέγχου ΠΕΣΣ