Στο Τουρκικό ΥΠΕΞ ο Έλληνας πρέσβης για εξηγήσεις: Άρθρο ελληνικής εφημερίδας κατά του Ερντογάν προκάλεσε αντιδράσεις

91
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο Έλληνας πρέσβης στην Τουρκία, Μιχαήλ Χρήστος Διιάμεση, στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ελληνική εφημερίδα και αναφέρονταν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ελληνική εφημερίδα εμφανίστηκε με κατάπτυστο τίτλο για τον πρόεδρο Ερντογάν. Εκλήθη ο Ελληνας πρέσβης», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Προσβολές και ύβρεις δεν θα πρέπει να αξιολογούνται στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου. Θεωρούμε ότι η δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι θετική», πρόσθεσε.

Η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ προήλθε μετά από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία». «Siktir Git Mr. Erdogan» («Αντε γ@@@@@ κ. Ερντογάν») γράφει το πρωτοσέλιδο.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το πρωί της Παρασκευής, σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσίευμα τόνισε: «Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr