Στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), σήμερα στις δέκα το πρωί, θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το ζήτημα της ασφάλειας να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και να αναδεικνύεται παράλληλα ως μια ακόμα δέσμευση που τήρησε η κυβέρνηση.

Μειώσαμε τους φόρους, μειώσαμε τις εισφορές, δημιουργήσαμε περισσότερες θέσεις εργασίας, προστατεύσαμε τα σύνορά μας, ενισχύσαμε την εθνική μας άμυνα, ψηφιοποιήσαμε το κράτος”, τόνισε χαρακτηρισιτκά χθες ο πρωθυπουργός, σε βίντεο που ανέβασε στο ΤικΤοκ, από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών την 21η Μάη.

Η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που θα είναι και η τελευταία γι’ αυτή την κυβέρνηση, καθώς, μετά τις πρώτες εκλογές και εφόσον πάμε για επαναληπτικές, θα αναλάβει υπηρεσιακή.

Αναμένεται να συζητηθούν τα εξοπλιστικά και να δωθεί η τελική έγκριση για το πυραυλικό σύστημα SPIKE-NLOS.

Στο τραπέζι θα τεθεί και το ζήτημα των  μεταναστευτικών ροών, καθώς παραδοσιακά η βλετίωση του καιρού οδηγεί στην αύξησή τους. Μάλιστα την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Σουφλί για την έναρξη της επέκτασης του φράχτη κατά 35 χιλιόμετρα.

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης στη δεύτερη σύνοδο κορυφής της «Διάσκεψης για τη Δημοκρατία», κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.