“Στο κόκκινο” οδικοί άξονες της Αττικής που οδηγούν σε παραλίες!

by news

Έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου της Αττικής οι οποίοι οδηγούν σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Η λεωφόρος Ποσειδώνος από τον Φλοίσβο μέχρι τη συμβολή με λεωφόρο Καλαμακίου αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα. Σημειώνεται ότι, πέραν του μεγάλου αριθμού οχημάτων, την κατάσταση δυσχεραίνουν οι εργασίες κατασκευής πεζογέφυρας στο ύψος του Καλαμακίου, που έχει ως αποτέλεσμα να είναι κλειστή στο συγκεκριμένο σημείο η μία από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.

Δείτε ζωντανά την κίνηση ΕΔΩ.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και υπό το φόβο συνωστισμού (λόγω κορωνοϊού) πολιτών σε ελεύθερες παραλίες, η κυβέρνηση αποφάσισε από σήμερα Σάββατο (16.05.2020) το «άνοιγμα» 515 οργανωμένων παραλιών όπου θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις ασφαλείας.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες έγιναν όλες οι εργασίες που απαιτούνταν προκειμένου ομπρέλες και ξαπλώστρες να τοποθετηθούν στην προβλεπόμενη απόσταση, όπως επεσήμαναν οι ειδικοί που άναψαν το πράσινο φως για το άνοιγμα των παραλιών.

Οι κανόνες για μπάνιο στις οργανωμένες παραλίες

Χαρακτηριστικότερη όλων η οδηγία για τις αποστάσεις, καθώς θα επιτρέπονται 40 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα, με τις ομπρέλες για τους λουόμενους να βρίσκονται τουλάχιστον 4 μέτρα μακριά η μία από την άλλη, ενώ οι ξαπλώστρες σε διαφορετικές ομπρέλες θα πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Διαβάστε ακόμα:

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήτοι, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους. Στα σημεία αυτά απαγορεύεται το delivery.

Σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες- καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου. Το προσωπικό υποχρεούται επίσης, να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Τέλος, απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, είναι απαραίτητο στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα