fbpx

Στο καναβάτσο ο ΣΥΡΙΖΑ

by Tasos

Στο… καναβάτσο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις σαφείς απαντήσεις αναφορικά με το θέμα που επιχειρεί να στήσει η αξιωματική αντιπολίτευση από κοινού με φίλα προσκείμενα Μέσα Ενημέρωσης βάλλοντας όχι μόνο κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης αλλά και των θεσμών και του ίδιου του πολιτεύματος επιχειρώντας την μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου και την αποσταθεροποίηση.

Η στάση της Κουμουνδούρου και του Αλέξη Τσίπρα μπροστά στο γάντι που πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας τους να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η κυβέρνηση διαθέτει τη δεδηλωμένη επιβεβαιώνει πως όσα υποστηρίζουν αναφορικά με την κατάσταση στην κυβερνώσα παράταξη, δεν είναι παρά τμήμα του αφηγήματος που στήνουν ώστε να αρθεί η κανονικότητα μέσα στην οποία η αριστερά, όπως έχει πεί και η Έφη Αχτσιόγλου, δεν μπορεί να κυριαρχήσει. Δεν μπορεί δηλαδή υπό συνθήκες κανονικότητας να επανέλθει σε αυτό που ποθεί, την εξουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξαν την μπάλα στην εξέδρα υποστηρίζοντας πως δεν «θα σώσουν» τον πρωθυπουργό καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας. Και το ερώτημα είναι για ποιο λόγο κατέθεσαν προτάσεις μομφής μέσα στους 40 μήνες διακυβέρνησης της χώρας, όπως αυτή για την ακρίβεια, γνωρίζοντας πως, όπως υποστηρίζουν, θα λειτουργούσε προς όφελος της κυβέρνησης και της συσπείρωσής της.

Η αστεία απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει απλά ότι όλο το σκηνικό που επιχειρείται να στηθεί ώστε να κυριαρχήσει η λάσπη έχει μοναδικό στόχο το ΄χάος. Δηλαδή την αποσταθεροποίηση και της ίδιας της χώρας, γεγονός που ορισμένοι δείχνουν να επιδιώκουν ακόμη και ευρισκόμενοι εκτός συνόρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σαφείς στα όσα είπε. Ειδικά σε ότι αφορά τη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα, που είναι να βουλιάξει τη χώρα στη λάσπη. «Εχω υποχρέωση» τόνισε «να μην επιτρέψω να βουλιάξει η χώρα στον άθλιο βούρκο που επιδιώκουν κάποιοι» δείχνοντας με σαφήνεια τις προθέσεις του.

Μίλησε ανοιχτά για τις παρακολουθήσεις. Επέρριψε ευθύνες σε όσους στήνουν το αφήγημα αυτό. Και αφού χαρακτήρισε «ντροπή και αίσχος να κατηγορούμαι με απίστευτα ψέματα ότι παρακολουθούσα υπουργούς» υπογράμμισε πως «πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο κ. Τσίπρας»

Οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις και η ανοιχτή πρόκληση πρόσκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του σε συνδυασμό με την αντίδραση της Κουμουνδούρου επιβεβαιώνουν πως ο στόχος να μετατραπέι η χώρα σε βούρκο δεν πιάνει τόπο. Από τη μια οι πολίτες που γυρνούν την πλάτη σε αυτές τις πρακτικές και από την άλλη η παντελής απουσία στοιχεία, τα δημοσιεύματα χωρίς αποδείξεις, οι… μυθιστορηματικού τύπου συνδέσεις, αποτελούν την καλύτερη δυνατή επιβεβαίωση της αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευση να διαχειριστεί το ρόλο που της ανέθεσαν οι πολίτες.

Η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει την αγωνία που επικρατεί. Τα όσα περιγράφει χαρακτηριστικά όχι της δυναμικής που θέλει η Κουμουνδούρου να εμφανίσει αλλα του φόβου να σκάσει πάνω τους η επικοινωνιακή διαχείριση μιας σοβαρής υπόθεσης όπως αυτή του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα