Τη δεύτερη επίσκεψή του από όταν ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς θα πραγματοποιήσει στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Μπλίνκεν επισκέφθηκε το Ισραήλ στις 12 Οκτωβρίου και πραγματοποίησε μια σχεδόν οκτάωρη συνάντηση με το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ξεκινώντας μια περιφερειακή περιοδεία που περιελάμβανε στάσεις σε άλλες πέντε χώρες, καθώς προσπάθησε να οικοδομήσει έναν συνασπισμό κατά της Χαμάς, ενώ παράλληλα συντόνιζε με τους συμμάχους για να εξασφαλίσει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων.

Το ταξίδι αυτό φάνηκε πως δεν στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς οι αραβικές χώρες δεν είδαν με καλό μάτι τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στην εκστρατεία του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αμερικανική διπλωματία ήταν ωστόσο αναπόσπαστο κομμάτι στο να πείσουν το Ισραήλ και την Αίγυπτο να αρχίσουν να επιτρέπουν την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα πριν από 10 ημέρες.

Το Πεντάγωνο στέλνει άλλους 300 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν άλλους 300 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, μεταξύ αυτών ειδικοί στις επικοινωνίες και στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ δήλωσε ότι οι στρατιώτες θα αναχωρήσουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά δεν θα είναι στο Ισραήλ.