Στο έλεος των δασικών πυρκαγιών η Αυστραλία

5

Περισσότερες από 130 φωτιές έχουν καταγραφεί στις πολιτείες Κουίνσλαντ και Νέα Νότια Ουαλία, της ανατολικής Αυστραλίας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ιδιαίτερα πρώιμης – συνεπεία της παρατεταμένης ξηρασίας – και σφοδρής περιόδου δασικών πυρκαγιών, οι οποίες ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το Σάνσαϊν Κόουστ, στο Κουίνσλαντ. Βίντεο που αναρτήθηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τεράστιες φλόγες να υψώνονται μέσα στη νύχτα σε ένα δάσος και τις λαμπερές στάχτες να πέφτουν σαν βροχή. 1000 πυροσβέστες αναπτύχθηκαν σε όλη την Πολιτεία, με την ασκούσα χρέη πρωθυπουργού στο Κουίνσλαντ Τζάκι Τραντ να κάνει λόγο για ένα θαύμα, αναφερόμενη στο γεγονός ότι μόλις ένα σπίτι καταστράφηκε από τη φωτιά.

Σε όλη τη χώρα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη και δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν, στην πλειονότητά τους στη Νέα Νότια Ουαλία. Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Μάικλ Ουάσινγκ, δήλωσε πως οι πυρκαγιές μπορεί να διαρκέσουν «μέρες, ακόμη και εβδομάδες», λόγω της δύσκολης πρόσβασης σε ορισμένες από αυτές.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr