Η Κωνσταντίνα Κούνεβα με δήλωσή της στηρίζει τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, “αδειάζει” μεγαλοπρεπώς τον υβριστή Πολάκη και, εμμέσως πλην σαφώς, αποδοκιμάζει τον Τσίπρα που έσπευσε να δώσει συγχωροχάρτι στον υπουργό του.

«Εκτιμώ και σέβομαι τον αγώνα του Στέλιου και της οικογένειάς του, όπως και άλλων ακτιβιστών της αναπηρίας, ώστε να αρθούν τα εμπόδια που θέτουν η κοινωνία και το κράτος στους αναπήρους. Σε συνεργασία που είχε με τους συνεργάτες μου παραγγείλαμε στο Ευρωκοινοβούλιο μια σύντομη έρευνα για το πώς λειτουργεί η Ανεξάρτητη Διαβίωση στην Ευρώπη» τονίζει η Κ. Κούνεβα και προσθέτει: «Το όραμα που ενστερνίζεται ο Στέλιος, τον στόχο της ανεξάρτητης διαβίωσης, που προϋποθέτει γενναία αύξηση των κοινωνικών δαπανών και ισότιμη πρόσβαση των αναπήρων σε όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, τον ενστερνιζόμαστε απόλυτα, και ο ίδιος νομίζω ότι το γνωρίζει καλά».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια ασκεί κριτική στη ΝΔ σημειώνοντας ότι «το ερώτημα είναι αν αυτό το όραμα το ενστερνίζεται και η ΝΔ», προσθέτοντας ωστόσο πως «αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί δηλώσεις προσβλητικές απέναντι σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι αγωνίζονται από την εφηβεία τους για την άρση των διακρίσεων κατά των αναπήρων».