Αν έλειπε η τελευταία παράγραφος από την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ θα πίστευε κανείς πως κάτι αλλάζει στην Κουμουνδούρου, δεδομένου ότι στελέχη όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης και άλλοι έμειναν στην θυσία των δύο πιλότων και στην έκφραση συλλυπητηρίων. Όμως η αναφορά στη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος επιβεβαιώνει τα τραγικά αδιέξοδα του κόμματος.

Στο διαδίκτυο τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεσπαθώσει, τόσο με χυδαία περιπαικτικές αναφορές για τον θάνατο των δύο ηρωικών πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φωτιές, όσο και με θεωρίες αναφορικά με την κατάσταση του πυροσβεστικού αεροσκάφους, γράφοντας σενάρια που ουσιαστικά κινούνται στη λογική της αμφισβήτησης της θυσίας τους.

Αίφνης στη λογική αυτή μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμως μάλιστα. Και αφού εκφράζει συλλυπητήρια κάνοντας λόγο για αυταπάρνηση και αντίξοες συνθήκες καταλήγει ως εξής: «Οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν και παράλληλα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εν ώρα καθήκοντος».

Ουσιαστικά βάζει στο μικροκομματικό παιχνίδι όσα γράφονται στο διαδίκτυο. Λες και δεν θα διερευνηθούν τα αίτια της πτώσης και δεν θα εξεταστεί η κατάσταση των πυροσβεστικών αεροσκαφών. Και ενώ θα μπορούσε κανείς να πεί  ότι απλά τίθεται το αυτονόητο η αναφορά που γίνεται θυμίζει τα περί «συγκάλυψης», το ψωμοτύρι του Αλέξη Τσίπρα για κάθε υπόθεση που αναδείκνυε ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ.