Στην Ελλάδα πρόκειται να εκδοθεί από την Τουρκία ο πατέρας του παιδιού που έχασε τη ζωή του στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη είναι κρατούμενος σε φυλακές στην Τουρκία και ήταν προγραμματισμένο να αποφυλακιστεί μετά το Πάσχα, όπως είχε δηλώσει συγγενής της οικογένειας.

Κατά πληροφορίες η υπόθεση του Νίκου Ναλμπάντη ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες, Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να δοθεί άδεια στον φυλακισμένο πατέρα του μηχανοδηγού για να παραστεί στην κηδεία του γιου του.

Διπλωματικές κινήσεις ακριβείας 

Μετά την ενημέρωση από την οικογένεια του αδικοχαμένου Νίκου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε κινητοποιηθεί κατόπιν οδηγιών του Νίκου Δένδια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να χορηγηθεί άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους.

Μετά την πρώτη επικοινωνία που υπήρξε από την οικογένεια του 28χρονου, ο Έλληνας πρόξενος στην Αδριανούπολη – κατόπιν οδηγιών Δένδια – επικοινώνησε άμεσα με αρμόδια τουρκική εισαγγελία και ζήτησε εκτάκτως άδεια να επισκεφθεί τον Έλληνα πολίτη, χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης εβδομαδιαίας προθεσμίας.

Στο ίδιο πλαίσιο η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, απέστειλε άμεσα, Ρηματική Διακοίνωση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν των οδηγιών του Νίκου Δένδια, επισημαίνοντας τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του αιτήματος, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τηλεφωνικές επικοινωνίες στελεχών της ελληνικής πρεσβείας, με τις Διευθύνσεις Διμερών Σχέσεων καθώς και Προξενικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Θέμα συζήτησης Σοϊλού – Θεοδωρικάκου 

Τηλεφωνική επικοινωνία για την υπόθεση είχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στην οποία η έκδοση στην Ελλάδα του πατέρα του 28χρονου, Δημήτρη Ναλμπάντη, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος που υπεβλήθη από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής

Ο Σοϊλού ενημέρωσε για τη θετική ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο αίτημα αυτό. Από πλευράς του ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ανθρωπιστικό αυτό αίτημα.

Όπως όλα δείχνουν ο πατέρας του άτυχου μηχανοδηγού θα εκτίσει στην Ελλάδα το υπόλοιπο της ποινής του.