Στην Άγκυρα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς αύριο, Τρίτη, θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, με τις συνομιλίες να αναμένεται να εστιάσουν στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Ωστόσο, παράλληλα, οι δύο άνδρες αναμένεται να προετοιμάσουν το έδαφος για την επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη, στα μέσα του μήνα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Το ραντεβού του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν είναι προγραμματισμένο για αύριο στις 10 το πρωί, ενώ στις 12 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου. Στη συνέχεια θα παρατεθεί ένα γεύμα στον Έλληνα υπουργό από τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης προσέρχεται στη συνάντηση χωρίς διάθεση υποχώρησης, αλλά με στόχο να συνεχιστεί ο διάλογος. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός εξωτερικών κάλεσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο κυρίως για να αναλύσουν τη στάση της Τουρκίας σε κάθε μέτρο οικοδομήσης εμπιστοσύνης που έχει συμφωνήσει με την Ελλάδα.

Στα πολλά σημειώματα που έχει στη διάθεσή του ο Γιώργος Γεραπετρίτης από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου εξωτερικών, για την καλύτερη προετοιμασία της επίσκεψης, αναφέρεται μεταξύ αλλων ότι τα ανοιχτά μεγάλα ελληνοτουρκικά θέματα είναι εμφανώς πλέον γεωοπολιτικής, γεωστρατηγικής και γεωοικονομικής φύσης.