Στη Β. Κορέα, αδερφές μου, στη Β. Κορέα…

381
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis  Ο ΣΥΡΙΖΑ διακρίνεται στο θράσος και την υποκρισία

Το να γράφει η «Αυγή» για καθεστώς Β. Κορέας, το οποίο προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ο Κ. Μητσοτάκης, επειδή ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για την ΕΥΠ την ΕΡΤ και το ΑΠΕ, μοιάζει με ανέκδοτο. Αλλά κρύο, πολύ κρύο ανέκδοτο. Το να γράφει η πρώην «εφημερίδα της κυβερνήσεως» για ΚΥΜ, είναι απλώς γελοίο. Μόνο ο πανικός του συγγραφέα, μπορεί να το δικαιολογήσει.

Γράφει ο ΗΘΙΚΟΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΣ
Τα έργα και οι ημέρες του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ είναι νωπές και ζώσες. Με μια ΕΥΠ στα χέρια ενός Υπουργού, ο οποίος διαχειρίστηκε το πιο «μυστικό» κομμάτι της πιο καθεστωτικής διακυβέρνησης της χώρας, δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Με μια ΕΡΤ η οποία δόξασε απροκάλυπτα την κυβερνητική προπαγάνδα, αντί της πολυφωνικής και ψύχραιμης ενημέρωσης, όπως επιβάλλεται για την δημόσια τηλεοπταση, δεν επιτρέπει κριτική περί Β. Κορέας. Αντίθετα επιβάλλει περισυλλογή και αναστοχασμό για το ενημερωτικό εξάμβλωμα που κατάφεραν και δημιούργησαν.
Είναι γνωστό πως χρησιμοποιήθηκε η ΕΥΠ στα χέρια της «αριστεράς». Κυρίως για την εξασφάλιση στοιχείων σε βάρος πολιτικών αντίπάλων και μη αρεστών και δευτερεύοντως για την εθνική ασφάλεια. Μέχρι και υποκλοπές από την αποστολή του Δ.Ν.Τ στην Αθήνα έκανε, για λόγους προπαγάνδας και με κίνδυνο να τινάξει την διαπραγμάτευση στον αέρα.
Ενώ τέτοια ΕΡΤ που καθύβριζε την αντιπολίτευση και τον αρχηγό της, απέκλειε κόμματα, αρχηγούς και δημοσιογράφους, γιατί απλώς δεν ήταν αρεστοί στο Μ. Μαξίμουπου,που αναγόρευε σε «είδηση» κάθε fake news «υπογείων» και μεροληπτούσε ανερυθρίαστα υπέρ της κυβέρνηση, δεν είχε ξαναδεί η χώρα.
Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε μια ριψοκίνδυνη αλλά γενναία επιλογή. Αντί να κρυφτεί πίσω από κάποιον υπουργό ή υφυπουργό, ο οποίος με την πρώτη «στραβή» να μετατραπεί σε εξιλαστήριο θύμα και να απορροφήσει το κόστος, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη. Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα, πόσο σημαντικές θεωρεί την εθνική ασφάλεια και την ενημέρωση. Αλλά και πόσο σημαντική θεωρεί την επιστροφή τους, εντός των συνταγματικών επιταγών.
Κι αυτό είναι το εντελώς αντίθετο από την «Β. Κορέα». Είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και της υπευθυνότητας. Κάτι που έλαμψε δια της απουσίας του και στα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να εφαρμόσει την αυθεντική συνταγή της Β. Κορέας. Αλλά και από τον τέως ΠΘ, ο οποίος δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη για τίποτα.
Πολύ γρήγορα άρχισαν την ψαλμωδία τα εξαπτέρυγα των ηττημένων. Και μάλιστα με θέματα, που είναι μεταξύ αυτών, που θα έπρεπε να είναι από τα «εν ου παικτοίς»…