Στη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στη Νότια Κορέα, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Βαρελά, είχε σειρά συναντήσεων με κορυφαίους εκπροσώπους της κορεατικής τουριστικής βιομηχανίας, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων και τη διερεύνηση συνεργασιών.
Η κ. Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τους αντιπροέδρους της Korean Air, Kwangho Ko και Seunghyeok Lee, καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή Hoon Jun.
Ακολούθησαν επαφές με τον Πρόεδρο της Hanjin Tour, Janghoon Lee, τον Αντιπρόεδρο Minsoo Kim και τον Διευθυντή Ευρώπης και Αμερικής της Lotte Tour, Byung-in Lim.
Η Υπουργός υπογράμμισε ότι η Κορέα αποτελεί στρατηγική αγορά-στόχο για την Ελλάδα, παρουσιάζοντας την δυναμική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, την αύξηση των εισπράξεων και τη στρατηγική για την προώθηση νέων μορφών τουρισμού με βιώσιμα χαρακτηριστικά, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κορεατικής αγοράς.
Επισήμανε επίσης ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος ανάμεσα στις δύο χώρες, με καθοριστικό παράγοντα την απευθείας αεροπορική σύνδεση, καθώς η Ελλάδα, πέρα από τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει, λειτουργεί ως ιδανική πύλη προς την Ευρώπη.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των κορεατικών εταιρειών εξέφρασαν ισχυρό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι απευθύνονται σε υψηλού προφίλ ταξιδιώτες με ποιοτικά τουριστικά πακέτα διάρκειας 10 ημερών, σε συνεργασία με την Korean Air μέσω εποχικών πτήσεων.
Κοινή θέση όλων ήταν η αναγκαιότητα καθιέρωσης απευθείας σύνδεσης Σεούλ–Αθήνας. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της Korean Air σημείωσαν ότι η εταιρεία ενισχύει πλέον την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά και θα εξετάσει όλες τις επιλογές.
Η κ. Κεφαλογιάννη διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ θα προχωρήσουν σε στοχευμένες δράσεις προβολής για την προσέλκυση επισκεπτών από την Κορέα, με στόχο τη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος ώστε να καταστεί εφικτή η απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών.