Την απόλυτη ανεξαρτησία της υποψηφιότητας του για τον Δήμο Θεσσαλονίκης υπερασπίστηκε ο νεοκλεγείς δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος επανέλαβε ότι το σχήμα του δεν χρεώνεται σε κανένα κόμμα. 

Μιλώντας στο Open, ο κ. Αγγελούδης είπε ότι αντιλαμβάνεται την πολιτική συζήτηση που έχει ανοίξει. «Υπήρξε μια επιλογή που κράτησα ως ''κόρη οφθαλμού''. Έπρεπε να απευθυνθώ στον κόσμο με μια ρητή και ξεκάθαρη θέση που έλεγε ότι αυτό το σχήμα δεν θέλει να ''χρεωθεί'' πουθενά» τόνισε και πρόσθεσε: «Είχα πει ότι υπάρχουν εμβληματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που ήρθαν, υπάρχουν πάρα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μπουτάρη, στελέχη από την παράταξη της κ. Νοτοπούλου. Αυτό έπρεπε να αποτυπωθεί κάτω από μια ανεξάρτητη κίνηση». 

Στη συνέχεια ο κ. Αγγελούδης μίλησε για τις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο του λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση της νίκης του: «Η σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έλκει την καταγωγή της από το πανεπιστήμιο. Είναι δεδομένη και δεν νομίζω ότι αμφισβητείται. Δεν νομίζω ότι έχει κάποια σχέση με το σχέδιο για την επόμενη μέρα του δήμου» είπε.

«Οι πολίτες θέλουν αποτελεσματική λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας» 

Για τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες της Θεσσαλονίκης τον εμπιστεύτηκαν με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ο Στέλιος Αγγελούδης είπε ότι «θέλουν μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση στα θέματα της καθημερινότητας και ένα προσβάσιμο δημαρχείο, με υπηρεσίες και τη δημοτική Αρχή να είναι κοντά τους. Αυτά τα στοιχεία ήταν νομίζω που μέτρησαν για να κάνουν αυτή την επιλογή».

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος πρόσθεσε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να απελευθερωθεί από δεσμά που «κρατούν χαμηλά τις διεκδικητικές πτήσεις της» και μίλησε για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το 2024, βάζοντας σε προτεραιότητα την καθαριότητα, την προσβασιμότητα και τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους. «Θέλω να κάνω δουλειά και όχι την πολιτική» κατέληξε.