Παρέμβαση του Παύλου Γερουλάνου σε εκδήλωση της Νομαρχιακής επιτροπής Ηλείας.

Αυτή τη φορά δεν έκανε λόγο για την «ακούνητη βελόνα» του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάλεσε σε εκστρατεία ώστε να πειστεί η κοινωνία πως το κόμμα είναι «η δύναμη της αλλαγής». Ο λόγος για τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος σε παρέμβασή του σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας, άφησε για λίγο στην άκρη τον αιχμηρό του λόγο προς την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και εστίασε στην επίθεση στην κυβέρνηση και στον δρόμο -μοναχικό, όπως είπε- του ΠΑΣΟΚ προς την εξουσία

Ίσως γι' αυτή... την προσδοκία να τον ενέπνευσε το ακροατήριο στη γεμάτη αίθουσα της εκδήλωσης -όπως συμβαίνει συνήθως σε εκδηλώσεις με ομιλητή τον Παύλο Γερουλάνο- όπου έκανε σύντομη παρέμβαση και ο βουλευτής της περιοχής Μιχάλης Κατρίνης. Χαρακτηριστικά, όταν ο Παύλος Γερουλάνος κατευθυνόταν στο βήμα της εκδήλωσης, τοπικό στέλεχος φώναξε «Παύλο, γερά», προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Ίσως γι' αυτό και ο Παύλος Γερουλάνος απέφυγε να μιλήσει ευθέως για την ακούνητη βελόνα, εστιάζοντας στην αίθηση από την κατάμεστη αίθουση. «Αυτή είναι μία γιορτή δημοκρατίας. Αυτό που βλέπω εδώ έχω να το δω από την πίτα που κάναμε στην Αθήνα και ήταν εκεί και ο Μιχάλης και είδε την κοσμοσυρροή που υπήρχε», είπε.

Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη στήριξης του εσωκομματικού διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων στην πορεία προς το Συνέδριο.

Στο σημείο αυτό επιχείρησε να δημιουργήσει προσδοκίες, υπενθυμίζοντας την αλλαγή του κλίματος υπέρ του ΠΑΣΟΚ το 2009. «Έχουμε μπροστά μας μια πορεία μοναχική. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να πείσει πως είναι η δύναμη της αλλαγής και γύρω μας να συσπειρώσουμε την κοινωνία. Θα το παλέψουμε. Μπορεί να γίνει, το έχω δει να γίνεται. Μέσα σε έξι μήνες πήγαμε από την σιγουριά ότι ο Κώστας Καραμανλής θα πάει για τρίτη τετραετία, στο να χάσει με την μεγαλύτερη διαφορά που έχει χάσει η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ από το 1981. Πως θα γίνει αυτό; Πηγαίνοντας σε κάθε πολίτη και πείθοντας τον έναν – έναν ότι υπάρχει ένας δρόμος και αυτόν τον δρόμο μπορεί να τον οδηγήσει μόνο το ΠΑΣΟΚ». Όταν το κάνουμε αυτό, τότε να είστε βέβαια ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει την εξουσία», είπε συγκεκριμένα.

Ο Παύλος Γερουλάνος συνεχίζει τις ομιλίες του ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.