Σαν να μην πέρασε μια ημέρα από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, αμφισβητούσε τις δημοσκοπήσεις για τις εθνικές εκλογές, ο Στέφανος Τζουμάκας τα βάζει ξανά με τους δημοσκόπους.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του μιλά για «στημένες(!) και αναξιόπιστες» δημοσκοπήσεις, αμφισβητώντας ανοιχτά τα ευρήματα των τελευταίων ερευνών για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι χρηματοδότες και οι αριστεροί της παρακμής

Ωστόσο, οι κατηγορίες δεν σταματούν εδώ, καθώς υποστηρίζει ότι πίσω από τις δημοσκοπικές έρευνες βρίσκονται συγκεκριμένοι χρηματοδότες, οι οποίοι έχουν σκοπό να χειραγωγήσουν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα αποκαλεί «αριστερούς της παρακμής», τα στελέχη του κόμματος που προωθούν αυτές τις έρευνες. Προφανώς, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνει καρφιά κατά των συνυποψηφίων του, για στήριξη από διάφορα κέντρα, τα οποία δεν διστάζουν να παρουσιάζουν «στημένες» έρευνες.

Ο εκνευρισμός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έκδηλος, με τα στελέχη του να αλληλοκατηγορούνται διαρκώς, να μιλούν ανοιχτά για διάσπαση ενώ τελικά δεν ξεχνούν το αγαπημένο τους σπορ, αυτό της αμφισβήτησης των δημοσκοπήσεων, ακόμα κι αν στο παρελθόν έπεσαν έξω σε όλους τους ισχυρισμούς τους.

Πράγματι, θα συμφωνήσουμε με την τελευταία πρόταση της ανακοίνωσης του Στέφανου Τζουμάκα, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Ακολουθεί η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα:

«Στημένες, ανυπόληπτες και αναξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες μεταξύ άλλων και από «αριστερούς» της παρακμής και της κατάπτωσης στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υποτιθέμενη "δημοσκόπηση" με 164 άτομα δείγμα, δε λέγεται δημοσκόπηση. Θα σκίσουν τα πτυχία τους όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές Μαθηματικών. Η αδυναμία γενίκευσης των αποτελεσμάτων δεδομένη.

Βασικός σκοπός τους δεν είναι η αξιοπιστία αλλά η πρακτική εντυπώσεων και η αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Επομένως, γνωστός ο σκοπός, «άγνωστοι» οι χρηματοδότες.

Στο μητρώο μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν έχουν πρόσβαση ούτε οι Βουλευτές. Ωστόσο, υπηρεσίες και εταιρίες με έδρα εκτός και εντός της χώρας έχουν δίκτυα.

Οι επιδιώξεις ορισμένων να εμφανίσουν απατηλές και ψευδείς παραστάσεις νίκης, προβαδίσματος κλπ, δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά και το προοδευτικό κίνημα.

Δυστυχώς το βαρέλι φαίνεται, πώς δεν έχει πάτο».