Στην κρυστάλινη σφαίρα της πολιτικής πρόβλεψης -και ενίοτε της φαντασίας- ο Στέφανος Κασσελάκης βάζει... σημάδι τις ευρωεκλογές. Μετά από αυτές, και προσμετρώντας ενδεχομένως το αποτέλεσμα, δίνει ραντεβού με την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του στη Realnews δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές, δείχνοντας προς το Καταστατικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε πρώτη φάση, πάντως, και στο πλαίσιο των διορθωτικών κινήσεων και της αδιαμεσολάβητης σχέσης με την κοινωνία προκειμένου να «πάει» το κόμμα αρτιμελές μέχρι τις ευρωκάλπες έκανε μία στάση στην έκθεση «Οινόραμα» και λίγο αργότερα χαιρέτισε το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα σε εκδήλωση κοπής πίτας αθλητικού ομίλου στον Άλιμο.


«Ο ρόλος μου και η εντολή που έχω λάβει είναι να ανατάξω ένα κόμμα που υπέστη μια οδυνηρή ήττα και, ακολούθως, μια "προαποφασισμένη" διάσπαση, που του στέρησε κοινοβουλευτική δύναμη. Αυτήν την αποστολή μου ανέθεσαν τα μέλη μας και θα την τιμήσω στο ακέραιο (...) Μετά τις ευρωεκλογές θα προχωρήσουμε στο καταστατικό μας συνέδριο, που θα έχει χαρακτήρα επανίδρυσης. Όλα τα ζητήματα θα αποφασιστούν από το Συνέδριό μας, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα αποτελέσματα της διαβούλευσης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του.


Όσο για τις διορθωτικές κινήσεις η επόμενη, μετά την αναβάθμιση της «αντιπάλου» Όλγας Γεροβασίλη και τη μετάθεση του Παύλου Πολάκη στην... οργανική του θέση, θα είναι  η ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και όπως όλα δείχνουν τον ρόλο θα αναλάβει η δημοσιογράφος και δ/ντρια της «Αυγής» Βούλα Κεχαγιά.