Η εξήγηση της ΣΤΑΣΥ για το χάος στη γραμμή 3 του μετρό στο σταθμό Συντάγματος προς Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου δημιουργήθηκε συνωστισμός από κόσμο που περίμεναν τους συρμούς, κάνοντας λόγο για βλάβη.

Ειδικότερα, χάος υπήρξε σήμερα (24/10) το πρωί στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα λόγω προβλημάτων σε διαδοχικούς συρμούς.

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, που θεωρείται μια από τις ώρες αιχμής του μετρό, δημιουργήθηκε μη φυσιολογικός και ακραίος συνωστισμός στον σταθμό του Συντάγματος.

Οι συγκυρίες 

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ο συνωστισμός που προκλήθηκε το πρωί οφείλεται σε τεχνική βλάβη που παρουσιάστηκε σε 2 διαδοχικούς συρμούς, που κινούνταν εκείνη την ώρα από τον Πειραιά προς τη Δουκίσσης Πλακέντιας.

Ο πρώτος συρμός χρειάστηκε να εκκενωθεί, ενώ ο δεύτερος, που παρουσίασε βλάβη σε θύρες, συνέχισε το δρομολόγιό του μετά την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

Τα παραπάνω περιστατικά προκάλεσαν καθυστέρηση στα δρομολόγια μεταξύ 08:21 και 08:36 για τους επιβάτες που βρέθηκαν στις αποβάθρες των σταθμών της Γραμμής 3, με κατεύθυνση τη Δουκίσσης Πλακεντίας με τον συνωστισμό να είναι αποπνικτικός. Την ίδια στιγμή χάλασαν και οι κυλιόμενες σκάλες του σταθμού με τα προβλήματα να είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Τα δρομολόγια εκτελούνταν κανονικά στις υπόλοιπες κατευθύνσεις.

Η κίνηση των συρμών μετά τις 08:36 διεξαγόταν προσωρινά κάθε 1μιση λεπτό, με αποτέλεσμα την εξομάλυνση της κυκλοφορίας μετά από αρκετή ώρα.